11η Αποστολή “Μια περιπέτεια στο Μουσείο”

Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει το ρόλο των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, όρισε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης και της αμοιβαίας κατανόησης, τη συνεργασία και την ειρήνη ανάμεσα στους λαούς»

Τι είναι όμως το Μουσείο;

Ένα μεγάλος, ωραίος χώρος όπου κοιτάμε πράγματα και μαθαίνουμε γι αυτά τα πράγματα. Έτσι μαθαίνουμε για την ιστορία των ανθρώπων σε ένα συγκεκριμένο μέρος και τι πέτυχαν να δημιουργήσουν.

Ο Άκης Σπιτάκης και η ομάδα του “Μένουμε Σπίτι Μαζί” , μας προσκαλεί για μια περιπέτεια  στο Μουσείο μέσα από την επόμενη αποστολή!

Για να μπείτε στο Μουσείο όμως χρειάζεστε το μαγικό εισιτήριο

Στην συνέχεια θα πρέπει να αποκρυπτογραφήσετε το κρυμμένο αντικείμενο που βρίσκεται στο εισιτήριο σας. Θέλετε να μάθετε τον τρόπο;

Τοποθετήστε μια κόκκινη ζελατίνα μπροστά από το τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας του εισιτηρίου (αν δεν έχετε, χρωματίστε με κόκκινο μαρκαδόρο μία ζελατίνα), ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο.Κάπως έτσι:

Για δείτε και στο παρακάτω βίντεο τον τρόπο ……

Τώρα μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού που ακολουθεί πατώντας πάνω στην εικόνα.

Και τώρα η σειρά σας:  Βρείτε κάτι παλιό που έχετε στο σπίτι. Μπορεί να είναι παιχνίδι μια τσάντα ή ότι άλλο θέλετε εσείς. Μπροστά από το αντικείμενο τοποθετήστε μια ταμπελίτσα με το όνομα του αντικειμένου και λίγα λόγια γι αυτό. Το φωτογραφίζετε και μας το στέλνετε στο email του νηπιαγωγείου.

mail@32nip-evosm.thess.sch.gr

 Ελάτε τώρα να πάμε μια βόλτα στο Μουσείο πατήστε πάνω  στην εικόνα για να παίξετε.

 

 

 

Κατηγορίες: ETWINNING, ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ, Μένουμε σπίτι...........μαζί. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *