1η Αποστολή “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ…….ΜΑΖΙ”

Το νέο μας etwinning έργο  “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ……..ΜΑΖΙ”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, λόγω της πανδημίας που ταλανίζει τη χώρα μας, δημιουργούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες, με κυριότερη την ενεργοποίηση των μαθητών/τριών και εκτός σχολικής τάξης, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Με το έργο “Μένουμε σπίτι”, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλης της χώρας επικοινωνούν και εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν μαζί την κρίση που βιώνουν. Ιδρύτριες του έργου μας είναι οι συνάδελφοι κ.Αριάδνη Ευαγγελοπούλου και η κ. Μαρίνα Ζαχαριά.                                                        Οι εκπαιδευτικοί θα ετοιμάζουν “προκλήσεις” τις οποίες θα ανεβάζουν στην πλατφόρμα Twinspace και σε συνεργασία με τους γονείς τους, οι μαθητές/τριες θα τις υλοποιούν εάν θέλουν.
Οι εταίροι του έργου θα χωριστούν σε ομάδες για παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού – μια που δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο, και με την χρησιμοποίηση web2 εργαλείων, θα το παρουσιάζουν.
Το Δημόσιο Twinspace,όπου θα αναρτάται το φωτογραφικό υλικό που θα στέλνετε, θα αποτελεί μια πηγή πληροφοριών και εκπαιδευτικού υλικού για όλους τους εκπαιδευτικούς και γονείς που θέλουν να βρουν συμβουλές και ιδέες για την απασχόληση των παιδιών τους σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.
Με τη δημιουργία αφισών, τραγουδιών και παραμυθιών για τις πρακτικές που τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ώστε να αντιμετωπίσουν τον εγκλεισμό και την πανδημία, ευελπιστούμε να βοηθήσουμε με την σειρά μας όλους να βγουν αλώβητοι από την κρίση που βιώνουμε.

Είστε έτοιμοι για τις αποστολές;

Είμαστε σίγουρες ότι θα τα καταφέρετε. Περιμένουμε να δούμε τις ιδέες σας και τις δημιουργίες σας.

Και μην ξεχάσετε να μας στείλετε φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας στο παρακάτω padlet στον ψηφιακό μας δηλαδή  τοίχο για να τις δουν και οι φίλοι σας από το σπίτι.

Οδηγίες για τους γονείς

(ανέβασμα φωτογραφιών)

https://el.padlet.com/noulapar/9sp4s1kyi4bc

Μετάβαση στο padlet.com

Κατηγορίες: ETWINNING, ΑΣΥΓΧΡΟΝΗ, ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ, Μένουμε σπίτι...........μαζί. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *