Erasmus+KA3 PROW Αξία Υπευθυνότητα/Διατηρώ τον χώρο μου καθαρό Α’ Μέρος

Δημιουργήθηκαν οι πίνακες αξιών και αναμενόμενων συμπεριφορών και αναρτήθηκαν στον χώρο του νηπιαγωγείου προς ενημέρωση παιδιών και γονέων.

Ξεκινήσαμε την εφαρμογή του προγράμματος με την δημιουργία μιας αφίσας συνεργατικά και τα δυο τμήματα, με το όραμα του σχολείου. Προηγήθηκε συζήτηση με τα παιδιά για το πως ονειρεύονται το σχολείο τους. 

Δημιουργήσαμε πάζλ με το όραμά μας.
Μπορείτε να παίξετε το παζλ πατώντας πάνω στην εικόνα.


Και το παίξαμε…

Στην συνέχεια διαβάσαμε το παραμύθι
“Δεν μου αρέσουν οι κανόνες” όπως λέει ο Τίπ το ποντικάκι. Σύντομα, όμως καταλαβαίνει ότι κάποιοι κανόνες είναι χρήσιμοι…
Μιλήσαμε για την ύπαρξη και την αναγκαιότητα των κανόνων στο σχολείο
στο σπίτι 


Θυμηθήκαμε και ζωγραφίσαμε κανόνες που έχουμε και στο σχολείο.

 

Διερευνήσαμε τις απόψεις των παιδιών για την αξία της υπευθυνότητας. Οι απόψεις των καταγράφηκαν σε μια αφίσα συννεφόλεξο.

Έγινε εισαγωγή της αξίας Υπευθυνότητα/ Διατηρώ τον χώρο μου καθαρό με την βοήθεια της νεράιδας “Καθαρούλας” που επισκέφτηκε το νηπιαγωγείο μας.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με το πότε πρέπει να καθαρίζουμε και γιατί. Τα παιδιά  εξέφρασαν τα συναισθήματά τους όταν ο χώρος τους είναι καθαρός….

αλλά και όταν ο χώρος είναι βρώμικος….

Δημιουργήσαμε οπτικοποιημένους  πίνακες  των κανόνων οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε όλα τα πλαίσια του νηπιαγωγείου (τάξη, τραπεζαρία τουαλέτα..)

Ορίσαμε το σύστημα επιβράβευσης  με αυτοκόλλητα τα οποία τα παιδιά θα τα κολλούν σε ένα φύλλο, κάθε φορά που θα παρουσιάζουν την επιθυμητή συμπεριφορά. Μόλις συμπληρώσουν  ένα συγκεκριμένο αριθμό αυτοκόλλητων θα μπορούν να τα ανταλλάσσουν με μια έξτρα επιβράβευση επιλογής τους.

Για αρχή διάλεξαν το ρομποτάκι

Οι προτιμήσεις των παιδιών για την ανταλλαγή των αυτοκόλλητων που θα συμπληρώσουν. 

Είμαστε έτοιμοι/ες να ξεκινήσουμε τις αποστολές της νεράιδας

Κατηγορίες: 2021-2022 “Συμμετοχή σε σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus ΚΑ3”, ERASMUS, Ενίσχυση της Ευζωίας των Εκπαιδευτικών μέσω της Προώθησης της Θετικής Συμπεριφοράς στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *