Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου SID 2022

Στις 8 Φεβρουαρίου 2022, γιορτάζετε για 19η χρονιά  η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με δράσεις που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του προγράμματος EU SafeBorders το 2004 και υιοθετήθηκε ως μία από τις πρώτες δράσεις  του δικτύου Insafe το 2005. Γιορτάζεται πλέον σε περίπου 200 χώρες και περιοχές παγκοσμίως με θέμα για άλλη μια φορά το «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».  Την  ημέρα αυτή καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ενωθούν για να κάνουν το Διαδίκτυο ένα ασφαλέστερο και καλύτερο μέρος για όλους, και ειδικά για τα παιδιά και τους νέους.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.
Πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες αλλά και εκπαιδευτικό υλικό για την χρήση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο.
https://saferinternet4kids.gr

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει και φέτος δηλώνοντας την υποστήριξή μας στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Screenshot 2

Πως μπορούμε όμως να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο;   Η  Αθηνά και ο Ερμής οι ήρωες από το SaferInternet4kids, μας βοήθησαν με τις πολύτιμες συμβουλές τους. Μιλήσαμε για τα προσωπικά δεδομένα και πόσο σημαντικό είναι να τα προστατεύουμε.

Δημιουργήσαμε συνεργατικά και τα δυο τμήματα μια αφίσα με τις δικές μας παραμυθένιες συμβουλές για ένα ασφαλές σερφάρισμα στο διαδίκτυο.


Κατασκευάσαμε κλειδαριές για να προστατέψουμε τον υπολογιστή μας
από τους ιούς.

Κατηγορίες: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, ΔΡΑΣΕΙΣ. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *