Ένα γράμμα… το όνομά μου

Από τη σειρά “ένα γράμμα μια ιστορία” παρακολούθησε την ιστορία με το αρχικό του ονόματός* σου. Κάνε κλικ στο γράμμα για να δεις την ιστορία:

Β  Γ  Δ  Ε  Ζ  Ι  Κ  Λ  Μ  Ν  Ο  Π  Τ

Και τώρα…

  • Ψάξε μέσα στο σπίτι να βρεις αντικείμενα που ξεκινάνε από το ίδιο γράμμα. Τοποθέτησέ τα το ένα δίπλα στο άλλο και φωτογράφισέ τα. Αν θέλεις γράψε (όπως μπορείς) σε ταμπελάκια το όνομα του κάθε αντικειμένου.
  • Ή μπορείς να ζωγραφίσεις διάφορα πράγματα που αρχίζουν από το ίδιο γράμμα με το όνομά σου.
  • Ώρα για φαγητό! Σχημάτισε το αρχικό του ονόματός σου με αυτά που θα φας για πρωινό ή με το μεσημεριανό σου ή με τα φρούτα που θα φας το απόγευμα. Πιστεύεις ότι μπορείς να γράψεις ολόκληρο το όνομά σου με αυτό τον τρόπο; Μπορείς να προσπαθήσεις αν θέλεις.

Θυμίσου να πλύνεις πολύ καλά τα χέρια σου πριν ξεκινήσεις, γιατί δεν ακουμπάμε ποτέ το φαγητό με βρώμικα χέρια.

*Το όνομά σου ξεκινάει από Α και έχεις δει την ιστορία με την αχτένιστη αγελάδα ή δεν υπάρχει ιστορία με το αρχικό του ονόματός σου; Κανένα πρόβλημα, μπορείς να δεις την ιστορία με το γράμμα από το όνομα κάποιου μέλους της οικογένειάς σου και να κάνεις τις παραπάνω δραστηριότητες με αυτό το γράμμα.

Το τραγούδι της ημέρας: Παππουδογιαγιάδες (Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη, μουσική: Τάσος Ιωαννίδης, ερμηνεία: Μανώλης Μητσιάς, Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου) https://safeYouTube.net/w/0e89

Κεντρική εικόνα: από το δικτυακό τόπο της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης