Διημερίδα για την έρευνα στη Μαθηματική Εκπαίδευση και τη Μαθηματική Σχολική Πραγματικότητα

Το Εργαστήριο Μαθηματικών Διδακτικής και Πολυμέσων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το 2ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ν. Αιγαίου σε συνεργασία με ΚΕΚ1 1τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου, την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Δωδεκανήσου, το ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και την Α΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, διοργανώνουν δια ζώσης και εξ αποστάσεως Διημερίδα, αφιερωμένη στον Καθ. Αθ. Γαγάτση, για την προσφορά του στην έρευνα για τη Μαθηματική Παιδεία, με θέμα:
«Σύγχρονες Τάσεις για τη μαθηματική πραγματικότητα στο σχολείο και την έρευνα σε θέματα Μαθηματικής Παιδείας στην εκπαίδευση. Η ελληνική περίπτωση: Αναγκαιότητες, Προσαρμογές, Βελτιώσεις και Προτάσεις για ισότιμη πορεία με διεθνή πρότυπα, ο ρόλος και η επιρροή των διεθνών αξιολογήσεων».

Ημέρες και ώρες Διεξαγωγής:

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 (08:45 – 14:30 & 18:00 – 20:45)

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 (9:15 – 13:00)

Τόπος Διεξαγωγής:

Δια ζώσης: Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Εξ αποστάσεως: https://aegean-gr.zoom.us/j/99566364302?pwd=UnJ5TkV4QUlaUmNaa2tEb3lPRkNQQT09

Για το πρόγραμμα της διημερίδας πατήστε εδώ

Για την πρόσκληση πατήστε εδώ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διημερίδα για την έρευνα στη Μαθηματική Εκπαίδευση και τη Μαθηματική Σχολική Πραγματικότητα

Webinar, με θέμα: «Η Ιστοριογραμμή ως παιδαγωγική προσέγγιση και διδακτική μέθοδος σε θέματα για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

storyline 2022Πραγματοποιήθηκε το εξΑ σεμινάριο (webinar), με θέμα: «Η Ιστοριογραμμή ως παιδαγωγική προσέγγιση και διδακτική μέθοδος σε θέματα για το Περιβάλλον και την Αειφορία», που παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 εκπαιδευτικοί, από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Το webinar συνδιοργάνωσαν οι ΣΕΕ Αειφορίας: του 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου, Αδαμαντία Φατσέα, του ΠΕΚΕΣ Ηπείρου Θωμάς Λώλης, του ΠΕΚΕΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άννα Αφεντουλίδου, του 2ου ΠΕΚΕΣ Αττικής, Χριστίνα Παπαζήση και απευθυνόταν στους/στις εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, των σχολικών μονάδων επιστημονικής ευθύνης τους.

Η Δρ Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσίασε το θεωρητικό πλαίσιο της παιδαγωγικής μεθόδου Ιστοριογραμμή. Η Δρ. Ηλιοπούλου συμμετέχει στο διεθνές δίκτυο Storyline, είναι συγγραφέας, διδάσκουσα και επιστημονική υπεύθυνη στο αντίστοιχο πρόγραμμα του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εφαρμοσμένα παραδείγματα της διδακτικής προσέγγισης παρουσίασαν οι πιστοποιημένες από το ΚΕΔΙΒΙΜ, εισηγήτριες:

  • κα Σοφία Πετρόγιαννου, Νηπιαγωγός με θέμα: «Το μποστανάκι μας», στο πλαίσιο της διδασκαλίας στην ΠΕ/ΕγΑ στο Νηπιαγωγείο,
  • κα Παναγιώτα Καράμπελα, Δασκάλα, με θέμα:  «Μια ιστορία κρυμμένη στις αποθήκες», στο πλαίσιο της Μουσειακής Εκπαίδευσης και των Εργαστήριων δεξιοτήτων και
  • κα Λυδία Μαρινάκη, Τελειόφοιτη Φιλολογίας-ΕΚΠΑ, με θέμα:  «Οι πρόσφυγες», στο πλαίσιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Η αθρόα συμμετοχή των εκπαιδευτικών, οι οποίοι παρέμειναν σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι στοχευμένες ερωτήσεις που εξέφρασαν και η εποικοδομητική συζήτηση που  ακολούθησε, φανερώνουν ότι ο σκοπός εκπληρώθηκε.

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την Ιστοριογραμμή (Storyline), την σύγχρονη δημιουργική και αποτελεσματική διδακτική μέθοδο, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα, στα εργαστήρια δεξιοτήτων, στα σχολικά προγράμματα και σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου και γενικά όπου εκτιμά ο/η κάθε εκπαιδευτικός ότι θα συμβάλει στην επίτευξη των μαθησιακών στόχων που θα θέσει.

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Άρθρο, Ενημέρωση | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Webinar, με θέμα: «Η Ιστοριογραμμή ως παιδαγωγική προσέγγιση και διδακτική μέθοδος σε θέματα για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

Πρόσκληση σε διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης πειραμάτων

Το 2ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, το Ε.Κ.Φ.Ε. Κω και τον Σύλλογο Διάδοσης Φυσικών Επιστημών (Συ.Δι.Φ.Ε.) οργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης πειραμάτων με τίτλο: Πειραματιστείτε μαζί μας! Μαγευτικό Ταξίδι στον κόσμο των Φυσικών Επιστημών
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022, εντός διδακτικού ωραρίου, στο χρονικό διάστημα από 11.30 ως 13.45, στην πλατφόρμα Webex μέσω του συνδέσμου: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/stelioso
Η πρόσκληση με όλες τις πληροφορίες εδώ

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ενημέρωση | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρόσκληση σε διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης πειραμάτων

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: αντιμετώπιση, πρόληψη, ερμηνεία»

Με στόχο τη συνεισφορά στη συζήτηση για τις εκδηλώσεις βίας που προβληματίζουν έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και τη συνακόλουθη υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας των σχολικών μονάδων, είκοσι δύο Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ), ανάμεσα στα οποία και το 2ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις των Ολομελειών τους, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: Αντιμετώπιση, Πρόληψη, Ερμηνεία».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και θα έχει τη μορφή συζήτησης, σε τρία στρογγυλά τραπέζια στα οποία ειδικοί επιστήμονες θα καταθέσουν τις απόψεις τους, για τον καθένα από τους τρεις άξονες του θέματος, ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και ερωτήσεις που θα κατατεθούν γραπτά από τους/τις συμμετέχοντες/ ουσες. Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, γονείς-κηδεμόνες, μαθητές και όσοι/ες ενδιαφέρονται για το θέμα.

Για το Δελτίο Τύπου και το Πρόγραμμα της Ημερίδας πατήστε εδώΛήψη αρχείου

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ενημέρωση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα: «Φαινόμενα βίας στη σχολική κοινότητα: αντιμετώπιση, πρόληψη, ερμηνεία»

Απονομές των Βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού εικαστικής και μουσικής δημιουργίας «Μαζί μπορούμε να προστατευτούμε από τον Covid-19»

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση όπου θα απονεμηθούν Βραβεία του μαθητικού διαγωνισμού Εικαστικής & Μουσικής δημιουργίας: «Μαζί μπορούμε να προστατευτούμε από τον Covid-19».

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το 2ο ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου, με υπεύθυνες/ους τις/τους: Χάϊτα Σοφία ΣΕΕ ΠΕ08, Τσιμπούρη Θεοδώρα ΣΕΕ ΠΕ79/01 και Ζέρβα Κωνσταντίνο ΣΕΕ ΠΕ86, την ΔΔΕ Δωδ/σου και την Α’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου και συμμετείχαν μαθητές & μαθήτριες των σχολείων της Β/θμιας Εκπ/σης, Νομού Δωδ/σου, καταθέτοντας 258 εικαστικά έργα & 20 μουσικά έργα.

Αίθουσα εκδήλωσης εγκαινίων: https://minedu-secondary2.webex.com/meet/nmarinos 

Διαδικτυακός σύνδεσμος έκθεσης: https://www.artsteps.com/view/60611343e598ce08c34eccf  
Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Άρθρο, Ενημέρωση, Πρόσκληση | Ετικέτες: , , , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απονομές των Βραβείων του μαθητικού διαγωνισμού εικαστικής και μουσικής δημιουργίας «Μαζί μπορούμε να προστατευτούμε από τον Covid-19»

Διημερίδα με τίτλο: «Η διδασκαλία της Αγγλικής στην πρώιμη παιδική ηλικία»

Την Παρασκευή & το Σάββατο, 28-29 Μαΐου 2021, συνδιοργανώνεται επιμορφωτική διαδικτυακή διημερίδα σε εθνικό επίπεδο, για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ06 με τίτλο: «Η διδασκαλία της Αγγλικής στην πρώιμη παιδική ηλικία».

Στόχος της διημερίδας να παρουσιαστούν διδακτικές πρακτικές που εστιάζουν στην πρώιμη παιδική ηλικία με έμφαση στην ανάπτυξη των προ-αναγνωστικών δεξιοτήτων (pre-literacy skills). Το δελτίο τύπου με όλες τις πληροφορίες εδώ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ενημέρωση, Πρόσκληση | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διημερίδα με τίτλο: «Η διδασκαλία της Αγγλικής στην πρώιμη παιδική ηλικία»

«Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία έληξε την Κυριακή 9 Μαΐου το διαδικτυακό Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education».

Η συμμετοχή όχι μόνο εκπαιδευτικών αλλά εκπαιδευτών όλων των βαθμίδων, επιστημόνων, ερευνητών και φοιτητών έφθασε πολύ κοντά στα 6.000 άτομα.

Κορυφαίοι διεθνώς ακαδημαϊκοί και ερευνητές από το χώρο της εκπαίδευσης STE(A)M μοιράστηκαν το βήμα με εκπαιδευτικούς και μαθητές οι οποίοι έλαβαν ενεργό ρόλο εισηγητών/τριων σε καλές πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί στα σχολεία από άκρη σε άκρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Στις προσκεκλημένες ομιλίες, το κοινό άκουσε για την STE(A)M διάσταση της Πολυπλοκότητας και της Κβαντικής Υπολογιστικής και τις δυνατότητες που παρέχουν στην εκπαίδευση STE(A)M το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (ΙοΤ) και η Εναέρια Ρομποτική (drones), ενημερώθηκε για τις διαφορετικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, τη σημασία της Υπολογιστικής Σκέψης και της Ενοποιημένης Προσέγγισης αλλά και το ρόλο του Ανοικτού Σχολείου στην εκπαίδευση STE(A)M, είδε απτά παραδείγματα μετασχηματισμού της διδασκαλίας και πρακτικών με σύγχρονες τεχνολογίες και ενεπλάκη σε συζητήσεις αναφορικά με την Κοινωνική Δικαιοσύνη στην εκπαίδευση STE(A)M…

Όλη η ανακοίνωση και φωτογραφίες πατήστε εΔώ

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ενημέρωση | Ετικέτες: , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education»

Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education»

Το Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M STE(A)M educators & education» ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 07/05/2021 στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 09/05/2021. Ώρες διεξαγωγής 09:00-19:30. Ώρες διεξαγωγής 09:00-19:30.

Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για:
– Το τελικό πρόγραμμα, (με τους συνδέσμους των αιθουσών /YouTube),
– Τα αναλυτικά στοιχεία των προσκεκλημένων ομιλητών, των εισηγήσεων, των διδακτικών πρακτικών & των ειδικών συνεδριών (εργαστηρίων, επιμορφωτικών συνεδριών, στρογγυλών τραπεζιών και συμποσίου)
– Τις περιλήψεις

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στη Ανακοινώσεις, Ενημέρωση | Ετικέτες: , , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλήνιο και Διεθνές Συνέδριο «Εκπαιδευτικοί & Εκπαίδευση STE(A)M – STE(A)M educators & education»

«Ηχοϊστορίες και Μουσικο-ιστορίες»

Παρά τις αντίξοες συνθήκες, σε μια προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης των υπηρεσιών μας προς τα παιδιά που φοιτούν στους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ρόδου, η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης και ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ευστράτιος Καρίκης, διοργάνωσαν διαδικτυακό επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής με τίτλο «Ηχοϊστορίες και Μουσικο-Ιστορίες», για τις/τους παιδαγωγούς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Ρόδου, με εισηγήτριες τη Συντονίστρια Μουσικής Ν. Αιγαίου (2ου ΠΕΚΕΣ) κ. Θεοδώρα Τσιμπούρη και τη Μουσικοπαιδαγωγό κ. Ανθούλα Κολιάδη – Τηλιακού. Το Δημοσίευμα εδώ

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ηχοϊστορίες και Μουσικο-ιστορίες»

Ευχές Πάσχα 2021

Καλό Πάσχα!  &  Χρόνια πολλά!

2ο ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ευχές Πάσχα 2021