Στις 11 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος των θεραπευτικών παρεμβάσεων: Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Ψυχοθεραπεία μέσω Τέχνης», σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας.
Οι εισηγήτριες από το Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων , Ποδήλατο, κ.κ Αποστολοπούλου Μαρία , Ψυχολόγος Ειδικευμένη στην Κλινική Ψυχολογία για παιδιά & Εφήβους και Παπάζογλου Δήμητρα, Φιλόλογος/Παιδαγωγός/Εργοθεραπεύτρια παρουσίασαν με σαφή και κατανοητό τρόπο σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και υποστήριξη των παιδιών. Αναπτύχθηκαν θέματα όπως τι είναι η θεραπεία μέσω τέχνης και σε ποια πεδία εφαρμόζεται, οι βασικές μορφές της, καθώς και ο ρόλος της στην έκφραση και συναισθηματική ενδυνάμωση των παιδιών.
Επιπλέον, έγινε αναφορά στο πότε ένα παιδί χρειάζεται λογοθεραπεία, τι είναι η παιδιατρική εργοθεραπεία και ποιοι είναι οι κύριοι τομείς παρέμβασής της στην καθημερινή λειτουργικότητα και μάθηση.
Η ημερίδα αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία ενημέρωσης και διαλόγου για γονείς και εκπαιδευτικούς, ενισχύοντας τη συνεργασία σχολείου–οικογένειας για την ολόπλευρη υποστήριξη των παιδιών.



