«Μήλα γύρω γύρω στη μέση πορτοκάλι» 🍎🍊
Στο πλαίσιο των δράσεων για την κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα σχολικού εκφοβισμού και bullying, επεξεργαστήκαμε στην τάξη το βιβλίο Μήλα γύρω γύρω στη μέση πορτοκάλι της Φωτεινή Φραγκούλη.
Μέσα από την ιστορία, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με σημαντικές αξίες, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός, η ενσυναίσθηση και η δύναμη της φιλίας. Ακολούθησε δραματοποίηση της ιστορίας, κατά την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά, εκφράζοντας συναισθήματα και προβληματισμούς μέσα από τους ρόλους των ηρώων.
Η βιωματική αυτή δραστηριότητα έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τις συνέπειες του αποκλεισμού και της κοροϊδίας, αλλά και τη σημασία της συνεργασίας και της αποδοχής μέσα στη σχολική κοινότητα.
Στο τέλος της δράσης, κάθε παιδί ζωγράφισε τη σκηνή της ιστορίας που του άρεσε περισσότερο, αποτυπώνοντας με δημιουργικό τρόπο τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.
Μέσα από τέτοιες δράσεις επιδιώκουμε να καλλιεργούμε ένα ασφαλές, υποστηρικτικό και συμπεριληπτικό σχολικό περιβάλλον για όλα τα παιδιά.

