Άρθρα ανά μήνα: Νοέμβριος 2025
Τα Δικαιώματα του Παιδιού
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), διαβάσαμε και δραματοποιήσαμε το Παραμύθι “Η Ζωή στη Λουλουδούπολη” και οι μαθητές/τριες έκαναν αναπαράσταση την μάγισσα ”Αντιδικαιωματούλα”, η οποία έκλεψε τα Δικαιώματα των παιδιών και τα κλείδωσε σε ένα μπαούλο! Μέσα από το παραμύθι και τη δραματοποίηση του, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα Δικαιώματα τους!
Στη συνέχεια ζωγραφίσαμε το παζλ των Δικαιωμάτων του Παιδιού,
και στο τέλος, παίξαμε ηλεκτρονικά παιχνίδια εμπέδωσης, όπως αντιστοίχιση εικόνας -λέξης και αναγραμματισμό λέξεων.
Η κυρά Δημοκρατία!!!
Με αφορμή τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη και την επέτειο του Πολυτεχνείου, διαβάσαμε στην τάξη μας το παραμύθι ”Η Κυρά Δημοκρατία” και συζητήσαμε για τα χαρακτηριστικά και τις προσωπικότητες των 2 ”κοριτσιών”, της κυρίας Δημοκρατίας και της Ρίας της Δικτατορίας! Παίξαμε παιχνίδι ομαδοποίησης με καρτέλες που δείχνουν αυτά που αρέσουν και αυτά που δεν αρέσουν σε κάθε κορίτσι και αποφασίσαμε ποιο απ’ τα δυο κορίτσια θα θέλαμε στην τάξη μας και γιατί!
Τιμήσαμε την μνήμη του Πολυτεχνείου κατασκευάζοντας το δικό μας ατομικό Γαρύφαλλο με κόκκινο γκοφρέ και ζωγραφίζοντας τα γράμματα του συνθήματος ”ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ”!!!!
Στο τέλος, παίξαμε ηλεκτρονικά παιχνίδια στο διαδραστικό πίνακα!
Η Χίος!
ο Αριθμός 1
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΠΕ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΚΛΕΙΔΟΥ !!!!
Το Νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κ.Ε.Π.Ε.Α. Ομηρούπολης και οι μαθητές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ”Η Γη στέλνει SOS”.
Μέσα από βιωματικές δραστηριότητας και θεατρικό παιχνίδι οι μαθητές/μαθήτριες ήρθαν σε άμεση επαφή με το περιβάλλον. Έμαθαν τις καθημερινές οικολογικές συμπεριφορές και ενίσχυσαν τη συνεργασία και την υπευθυνότητά τους. Επίσης, συνδύασαν τη μάθηση, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα τους. Τέλος, ενίσχυσαν την οικολογική τους συνείδηση.
Έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια με κάρτες, μέσα από τα οποία γνώρισαν τις αιτίας και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.
Στη συνέχεια, τα παιδιά περπάτησαν στη φύση και μάζεψαν στο καλαθάκι φύλλα, χώμα και πετραδάκια!
Στην αυλή, οι μαθητές/μαθήτριες έπαιξαν ένα παιχνίδι με στεφάνια κατά το οποίο έπρεπε να τοποθετήσουν το κάθε “σκουπίδι” στο σωστό κάδο ανακύκλωσης.
Τέλος, οι μαθητές, έκανα πειράματα, γεμίζοντας ποτήρια με χώμα και φύλλα δέντρου για να κατανοήσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
























































































































