eTwinning έργα στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου

Για τη σχολική χρονιά 2023-2024 το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει σε δυο eTwinning έργα!

 

αρχείο λήψης

 

Το eTwinning είναι μια Ευρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Ευρωπαϊκές  χώρες κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνίας  (ΤΠΕ) συνεργάζονται  ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. 

Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες φιλίες.

Μέσω του eTwinning, εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν σχολικά ιδρύματα από 34 ευρωπαϊκές χώρες. Tο πρόγραμμα eTwinning εξελίχθηκε από ένα εργαλείο εξεύρεσης εταίρων για τους εκπαιδευτικούς σε μία πλούσια, πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης. Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Τα Έργα μας

  1. Code name: Poseidon – Save the sea

 

Εικόνα3 2

Tο έργο θα χωριστεί σε 4 ενότητες που αφορούν τη γνωριμία με τους ωκεανούς, τα μυθικά θαλάσσια πλάσματα, τα υποβρύχια αρχαία ευρήματα, τα περιβαλλοντικά θέματα, μέσω των δράσεων Stem. Κάθε δύο μήνες μια ομάδα εκπαιδευτικών  από διαφορετικά σχολεία και χώρες θα προτείνει και θα οργανώνει παιχνιδιάρικες διακρατικές δράσεις STEM για όλα τα μέλη του έργου. Θα χρησιμοποιηθούν θέματα από τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του έργου.

 

2. The Ring of Fire

The Ring of Fire

 

Το έργο απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 4-6 ετών και θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024.

Είναι προσανατολισμένο στο Steam και εστιάζει στην επέκταση των γνώσεων και του ενδιαφέροντος των μικρών μαθητών μας στο πρωταρχικό στάδιο των τομέων της επιστήμης, της τεχνολογίας και της τέχνης μηχανική και μαθηματικά. Στόχος του έργου είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον και την περιέργεια των παιδιών για το Steam, χρησιμοποιώντας ρομποτικά παιχνίδια (Bee Bot).

Ο Ήφαιστος θα αναθέσει στα παιδιά αποστολές τις οποίες θα πρέπει να φέρουν εις πέρας, προσπαθώντας έτσι να γνωρίσουν καλύτερα τις σημαντικότερες φυσικές καταστροφές, καθώς και τα μέτρα προστασίας τους

Το έργο θα χωριστεί σε 4 ενότητες. Οι εκπαιδευτικοί του έργου θα εργαστούν σε ομάδες. Κάθε ομάδα (εκπαιδευτικοί  από διαφορετικά σχολεία και χώρες) θα αναλάβει να οργανώσει και να δημιουργήσει το εποπτικό υλικό και τις δραστηριότητες STEAM μιας μονάδας έργου της επιλογής της, ενώ ταυτόχρονα θα οργανώσει τις αντίστοιχες σελίδες σε twinspace. Όλοι οι εκπαιδευτικοί σε ένα κοινό έγγραφο θα προτείνουν ιδέες, εργαλεία και δραστηριότητες web 2.0.

Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν συνεργατικές δράσεις όπως εβδομάδα κώδικα, ασφάλεια στο διαδίκτυο, ασκήσεις σεισμού και ότι άλλο προκύψει, ανάλογα με τις υποδείξεις των εκπαιδευτικών κατά την υλοποίηση του έργου.

 Κάθε ενότητα θα πρέπει να έχει: παρουσίαση του φαινομένου, σύνδεση με τη μυθολογία, δραστηριότητες Steam, συνεργατική δραστηριότητα, διαδικτυακά παιχνίδια, φύλλα εργασίας και μέτρα προστασίας!     

Οκτώβριος – Νοέμβριος:   Ηφαιστειακές Δραστηριότητες (Θεός Ήφαιστος), Μέτρα Προστασίας   

Δεκέμβριος – Ιανουάριος:   Αντισεισμικές Δραστηριότητες (Εγκέλαδος), Μέτρα Προστασίας   

Φεβρουάριος  – Μάρτιος:   Δραστηριότητες για Πυρκαγιές (Προμηθέας), Μέτρα Προστασίας   

Απρίλιος –  Μάιος:   Αντιπλημμυρικές Δραστηριότητες (Δευκαλίων & Πύρα ή Νώε), Μέτρα Προστασίας   

Αξιολόγηση -Διάδοση