↑ Επιστροφή σε Linux-ΕΛ/ΛΑΚ

Ποιά είναι η διαφορά του Linux με τα λειτουργικά κλειστού κώδικα

Ποιά είναι η διαφορά του Linux με τα λειτουργικά κλειστού κώδικα .

 

Όλοι οι αρχάριοι του Linux αναρωτιούνται πια είναι η διαφορά του με τα άλλα κλειστού κώδικα λειτουργικά συστήματα.

1. Στο Linux οι βοήθεια προέρχεται από την κοινότητα.

2. Στο Linux οι προ-επιλεγμένοι οδηγοί για τις συσκευές (π.χ. την κάρτα γραφικών) δεν είναι της εταιρείας, αλλά άλλοι ανοιχτού κώδικα. Βέβαια, αν μας χρειαστούν οι αντίστοιχοι του κλειστού κώδικα μπορούμε να τους εγκαταστήσουμε.

3. To Linux είναι ανοιχτού κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να επεξεργαστεί τον κώδικα μιας διανομής, και να φτιάξει μια δικιά του, η οποία μπορεί να έχει τα δικά της πακέτα, θέματα, φόντα κτλ διαθέσιμα.

4. To Linux δεν έχει ανάγκη -συνήθως- από πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό ή ιούς. Η αρχιτεκτονική του Linux είναι τέτοια, έτσι ώστε οποιαδήποτε αλλαγή πάει να γίνει στα αρχεία του συστήματος, να υπάρχει ερώτηση στον χρήστη. Επίσης οι κατασκευαστές κακόβουλου λογισμικού, δεν βάζουν στόχο το Linux, λόγω του ότι τα Windows έχουν μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης. Τέλος, το Linux μπορεί να μην είναι 100% ασφαλές λειτουργικό, αλλά είναι σίγουρα ασφαλέστερο από τα αντίστοιχα λειτουργικά κλειστού κώδικα, καθώς ο κώδικάς του είναι δημόσια διαθέσιμος σε χιλιάδες προγραμματιστές που μπορούν να εντοπίσουν και να λύσουν τυχόν προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων