↑ Επιστροφή σε Linux-ΕΛ/ΛΑΚ

Περιβάλλοντα εργασίας Linux

Περιβάλλοντα εργασίας: Ποιό είναι το ιδανικό;

Στον κόσμο του Linux υπάρχουν πολλά περιβάλλοντα εργασίας.

Άλλα είναι απλά, χωρίς εφέ για τους παλιούς υπολογιστές (π.χ. LXDE, XFCE), άλλα πιο μοντέρνα (π.χ. Unity, GNOME 3, KDE), υπάρχουν άλλα που είναι φτιαγμένα για την εύκολη μετάβαση χρηστών Windows στο Linux (π.χ. Cinnamon) και υπάρχουν και άλλα τα οποία είναι αντίγραφα παλιότερων εκδόσεων (π.χ. MATE)

Cinnamon:

Το Cinnamon είναι το προεπιλεγμένο περιβάλλον εργασίας του Linux Mint. Είναι ιδανικό για νέους χρήστες του Linux.

XFCE:

Το ΧFCE είναι ένα περιβάλλον εργασίας, ιδανικό για παλιούς υπολογιστές λόγω τον μειωμένων απαιτήσεων του σε πόρους.

Unity:

Το Unity είναι ένα από τα νεότερα περιβάλλοντα εργασίας. Είναι προεπιλεγμένο στο Ubuntu από την έκδοση 11.04 και μετά. Οι απαιτήσεις σε πόρους είναι αρκετά ανεβασμένες και δεν προτείνεται η εκτέλεση του σε παλιότερους υπολογιστές.

GNOME 3:

Το GNOME είναι ένα από τα γνωστότερα περιβάλλοντα εργασίας. Η έκδοση 3 του όμως ίσως μπερδέψει τους χρήστες άλλων περιβάλλοντων εργασίας.

ΚDE:

Από τα παλιότερα περιβάλλοντα εργασίας. Σε λίγο καιρό θα βγει και η έκδοση 5 του. Έχει αρκετά ανεβασμένες ανάγκες σε πόρους, για αυτό δεν προτείνεται η εκτέλεση του σε αδύναμους υπολογιστές.

LXDE:

To LXDE είναι ένα περιβάλλον εργασίας για σχετικά αδύναμους υπολογιστές. Είναι επίσης ένα από τα ευκολότερα για τους χρήστες που κάνουν την μετάβαση από Windows σε Linux.

MATE:

Το ΜΑΤΕ είναι η συνέχεια του GNOME 2, της προηγούμενης έκδοσης του GNOME και του πιο δημοφιλούς περιβάλλοντος. Δημιουργήθηκε επειδή οι χρήστες του GNOME 2 ήθελαν πολύ να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν και στις νεότερες διανομές.

Razor-QT:

To Razor-QT είναι ένα περιβάλλον εργασίας όχι και τόσο γνωστό. Μπορεί να τρέξει σε υπολογιστές με χαμηλές δυνατότητες σε πόρους. Μάθετε περισσότερα στο: http://razor-qt.org/.

Enlightenment:

To Enlightenment είναι ένα ακομή περιβάλλον εργασίας. Μπορεί να τρέξει σε υπολογιστές με χαμηλούς πόρους.

Flux Box:

Είναι από τα πιο ελαφριά περιβάλλοντα εργασίας. Μάθετε περισσότερα στο http://fluxbox.org/.

ΕDE:

Το EDE είναι ένα από τα άγνωστα περιβάλλοντα εργασίας. Είναι πολύ ελαφρύ. Μάθετε περισσότερα στο http://www.equinox-project.org/.

Ratpoisson

Το Ratpoison είναι ένα απλό περιβάλλον εργασίας. Τα παράθυρα είναι πάντα μεγιστοποιημένα και όλοι η επαφή με το περιβάλλον εργασίας γίνεται με την χρήση συνδυασμών του πληκτρολογίων. Μάθετε περισσότερα στο: http://www.nongnu.org/ratpoison/.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων