Εκδρομή της Γ΄ Γυμνασίου στην Αθήνα και το Ναύπλιο

Στο πλαίσιο των δράσεων των σχολικών δραστηριοτήτων για το σχολικό έτος 2013-14, το 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών πραγματοποίησε 4ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα και το Ναύπλιο, (3-6/4/2014),  στην οποία συμμετείχαν  67 μαθητές της Γ΄ Τάξης και 4 συνοδοί καθηγητές.

      Κύριοι στόχοι της εκπαιδευτικής εκδρομής υπήρξαν οι παρακάτω:

 

α) Να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά και να έρθουν σε άμεση επαφή  με περιοχές της Ελλάδος υψηλού αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος

β) Να συνδέσουν το περιεχόμενο των διδακτικών αντικειμένων της Ελληνικής Ιστορίας, της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, της Λογοτεχνίας και των Εικαστικών με τα τεκμήρια που παρέχουν οι χώροι που επιλέχθηκαν προς επίσκεψη.

γ) Να  ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα που αφορούν την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

δ) Να ενισχύσουν τις μεταξύ τους φιλίες  και να αλληλεπιδράσουν, ανταλλάσσοντας  γνώσεις, απόψεις και εμπειρίες στο πλαίσιο των προβλεπόμενων εκπαιδευτικών επισκέψεων.    

  Ακολουθήθηκε το πρόγραμμα όπως καταγράφτηκε στο Πρακτικό του Σχολείου, Πράξη 29/19-3-2013

Πιο συγκεκριμένα:

 Την 1η  ημέρα, Πέμπτη 3 /4/2014, μετά την άφιξη στην Αθήνα και την τακτοποίηση  στα  δωμάτια του ξενοδοχείου, ακολούθησε ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

 Τη 2η  ημέρα, Παρασκευή 4/4/2014, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στην Ακρόπολη, στη συνέχεια στο Θησείο και το Μοναστηράκι. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ακρόπολης.

 Την 3η  ημέρα, Σάββατο 5/4/2014, αναχωρήσαμε για το Ναύπλιο,  την πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού κράτους, επισκεφτήκαμε το ενετικό κάστρο του Παλαμηδίου και το ιστορικό κέντρο της πόλης. Μετά το Ναύπλιο, επισκεφτήκαμε τον αρχαιολογικό χώρο του Θεάτρου  της Επιδαύρου, όπου και

 Την 4η  και τελευταία μέρα της εκδρομής, Κυριακή 6/4/2014,  επισκεφτήκαμε τη Γλυπτοθήκη στου Γουδή που φιλοξενεί έργα  της Εθνικής Πινακοθήκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση