Εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία

IMG_1441IMG_1442Την Πέμπτη 19/10/2017 όλες οι τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη.

Η α΄ γυμνασίου επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο και πραγματοποίησε ξενάγηση στο Χρυσό των Μακεδόνων υπό το συντονισμό της κ. Σαπουτζή, φιλολόγου του σχολείου μας και ξεναγού, θεματικό παιχνίδι ρόλων “Ταξίδι στο χρόνο” στο πρώτο μέρος του Μουσείου υπό το συντονισμό της κ. Περτσισνίδου Μυρτώς, καθηγήτριας εικαστικών και ξενάγηση στις ‘Μαγεμένες” από τη δ/ντρια μας, κ.Αλβανού Αλίκη.

Η β΄ γυμνασίου επισκέφτηκε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ και ξεναγήθηκε στην έκθεση «Τέχνη» Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία: 65 χρόνια συλλογές”, σε πάνω από 400 έργα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής και χαρακτικά, που συμπυκνώνουν την πορεία 65 χρόνων της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας, μια σπάνια παρουσίαση των εικαστικών συλλογών του ιστορικού πολιτιστικού σωματείου της Θεσσαλονίκης, αφού για πρώτη φορά εκτίθενται σχεδόν στο σύνολό τους στο κοινό και συμμετείχε σε διαδραστικό παιχνίδι.

IMG_1438

Η γ΄γυμνασίου ξεναγήθηκε στις συλλογές του Πολεμικού Μουσείου από την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης έως το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

20171019_101142

Η ημέρα μας έκλεισε με την επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Cosmos.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση