Δεκ 09
12

Διαδηλώσεις για την κλιματική αλλαγή

climateprotest12.jpg

Χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν για το κλίμα στην Κοπεγχάγη όπου διεξάγεται – χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία απ’ ό,τι φαίνεται – η 10ήμερη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Δανίας, περί τα 30.000 διαδηλωτών έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των περιβαλλοντολογικών οργανώσεων, προσπαθώντας να πιέσουν τους ηγέτες των κρατών να αναλάβουν δράση για τη διάσωση της Γης από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα όμως με τους διοργανωτές της διαδήλωσης, οι συμμετέχοντες ανεβαίνουν σε αριθμό, καθώς όπως δηλώνουν στα μέσα ενημέρωσης φτάνουν τις 60 με 80.000 ανθρώπους.

“Μπλα, μπλα, μπλα. Δράστε τώρα!”, “Δεν υπάρχει πλανήτης Β” και “Αλλάξτε πολιτική, όχι το κλίμα” είναι μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονται στα πανό των διαδηλωτών στη δανική πρωτεύουσα.

Επεισόδια στην πορεία

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, που όμως δεν επιβεβαιώνεται από άλλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, περίπου 300 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν, με τούβλα σφυριά και γκαζάκια σε βιτρίνες καταστημάτων στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Πάντως στις πορείες της Παρασκευής (11/12) η δανική αστυνομία είχε προχωρήσει στη σύλληψη 50 ατόμων, μετά από μικρής έκτασης επεισόδια κατά το τέλος των διαδηλώσεων.

Εικόνες από τη διαδήλωση του Σαββάτου στη Δανία:Στην Αθήνα

Η Ελλάδα συμμετείχε το Σάββατο (12/12) στις παγκόσμιες κινητοποιήσεις για την κλιματική αλλαγή, με μια σειρά εκδηλώσεων στην πλατεία Συντάγματος.

Με βασικά αιτήματα την προστασία των δασών από τις πυρκαγιές, την αναδάσωση αλλά και την ενίσχυση της δασοφύλαξης, κυρίως οικογένειες και νέοι δήλωσαν το «παρών» στα καυτό ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος.

(Πηγή: www.cosmos.gr, ανέβηκε από Γ.Ι.)Αφήστε μια απάντηση