ΠεζοΠορώ με την Φυσική Αγωγή

Στις 7/10/2021,υλοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Γ1, Γ2 στους Τοξότες Ξάνθης, στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής της Γ΄ Γυμνασίου.Στόχοι των ως άνω διδακτικών επισκέψεων:

  1. Η καλλιέργεια της  “διά βίου άσκησης” με συμμετοχή των μαθητών σε φυσικές δραστηριότητες εκτός σχολείου.
  2. Η διδασκαλία του ολυμπιακού αθλήματος κανό-καγιάκ με βιωματικό τρόπο.
  3. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών μέσω της αθλητικής δραστηριότητας στην φύση σε θέματα περιβαλλοντικά.

Οι δραστηριότητες:
Καγιάκ: Η μικρή διαδρομή είναι ιδανική για αρχάριους και για όσους δεν διαθέτουν αρκετό χρόνο αλλά αδημονούν να πάρουν μια μικρή γεύση από το αισθητικό δάσος. Εκμεταλλευόμενοι το ρεύμα του ποταμού, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι κατευθυντήριες κινήσεις με το κουπί μας. Πυκνά δέντρα, σπηλιές στα βράχια, παραλίες με άμμο και άγρια ζώα αποτελούν ψηφίδες του μοναδικού αυτού φυσικού «μωσαϊκού». (40 λεπτά κατάβαση)
Εναέριο πέρασμα: Μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία ζωής, για μικρούς και
μεγάλους, που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη και προσφέρει την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας & αναζωογόνησης. Το εναέριο πέρασμα με τροχαλία είναι το λεγόμενο zip line. Αφού φορέσουμε τον απαραίτητο εξοπλισμό οδηγούμαστε μέσα από φυσικό μονοπάτι στην αφετηρία της δράσης. Με την καθοδήγηση των συνοδών-εμψυχωτών θα “περάσουμε” από την μία όχθη του ποταμού Νέστου στην απέναντι όχθη και θα επιστρέψουμε πίσω. (30 λεπτά)
Πεζοπορία: Περπατάμε σε λιθόστρωτο βατό μονοπάτι, πλάι στο ποτάμι και στη
σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Αλεξανδρούπολης που κατασκευάστηκε τον 19ο αιώνα. Η διαδρομή μέσα στο αισθητικό δάσος είναι εντυπωσιακή! Από τη μία τα επιβλητικά, κάθετα βράχια και από την άλλη η απέραντη θέα του ποταμού που κάθε τόσο μας δημιουργεί διαφορετικές εντυπώσεις. Η κατανυκτική ησυχία ηρεμεί την ψυχή μας καθώς οι όμορφες εικόνες αποθηκεύονται στη μνήμη μας.. (45 λεπτά)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση