“Μαθαίνω, Γνωρίζω, Ξέρω, Κολυμπώ”

Στο πλαίσιο του Αναλυτικού προγράμματος και του Διαθεματικού Ενιαίου Πλαισίου Προγράμματος Σπουδών (ΔΕΠΠΣ) της Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να διδαχθούν τις απαραίτητες τεχνικές κολύμβησης, θαλάσσιο προσανατολισμό και τις πρώτες ναυαγοσωστικές τεχνικές.

 Ο σκοπός της Φυσικής Αγωγής στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση είναι να συμβάλει κατά προτεραιότητα στη σωματική ανάπτυξη των μαθητών και παράλληλα να βοηθήσει στην ψυχική και πνευματική τους καλλιέργεια καθώς και στην ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία. Προτεραιότητα έχει η ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων των μαθητών και μέσω αυτών η εν γένει καλλιέργεια των φυσικών τους ικανοτήτων και η ενίσχυση της υγείας τους. Η γεωγραφική τοποθεσία της χώρας, με θαλάσσιο προσανατολισμό, μας υποχρεώνει  να εκπαιδεύσουμε τη μαθητική κοινότητα με κολυμβητικές και ναυαγοσωστικές δεξιότητες.

Το 2ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης με την συμμετοχή του στο εν λόγω Πιλοτικό Πρόγραμμα Κολύμβησης, ευελπιστεί στη συνέχιση του αρχικού προγράμματος (Δημοτικά)  στην Α’ Γυμνασίου  με σκοπό την τελειοποίηση των κολυμβητικών στυλ, την εκμάθηση της σωστής κολύμβησης, τους κανόνες κολύμβησης, τον προσανατολισμό, τα καιρικά φαινόμενα στη θάλασσα  και την εκμάθηση ναυαγοσωστικών δεξιοτήτων . Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει 8 διδακτικές ώρες – επισκέψεις.

 Το πρόγραμμα αποτελεί πάγια και παλαιά απαίτηση της κοινωνίας για  εκμάθηση σε κολυμβητικές, ναυαγοσωστικές τεχνικές και πρώτες βοήθειες, με σκοπό οι μαθητές να αποκτήσουν την κατάλληλη “παιδεία” στην επαφή με το νερό, τη θάλασσα, την παραλία, την πισίνα και να αποκτήσουν ναυαγοσωστικές δεξιότητες τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν, όταν και εφόσον χρειαστούν.

Θεματικές ενότητες εκμάθησης:

  1. Εκμάθηση και τελειοποίηση κολυμβητικών στυλ
  2. Ναυαγοσωστικές τεχνικές
  3. Πρώτες βοήθειες
  4. Θαλάσσια καιρικά φαινόμενα
  5. Προσανατολισμός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση