Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

Οι απόφοιτοι των ειδικοτήτων του τομέα έχουν τη δυνατότητα να ασχολούνται με νέους τρόπους και μεθόδους παραγωγής ζωοκομικών και γεωργικών προϊόντων, με τις διαδικασίες της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, με τη διακίνηση, συντήρηση, τυποποίηση, εμπορία και διαχείριση των γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και ζωοτροφών, καθώς και την προστασία και αναπαραγωγή των γεωργικών προϊόντων και του ζωικού κεφαλαίου.

Οι μαθητές και μαθήτριες που επιλέγουν τον Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Τομέα και 12 ώρες μαθημάτων Γενικής Παιδείας ανά εβδομάδα. Στη συνέχεια, στη Γ’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ., αφού επιλέξουν μία από τις 2 Ειδικότητες που παρέχει ο Τομέας, παρακολουθούν 23 ώρες μαθημάτων Ειδικότητας.

 Σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 1567, τ.Β’, 2-6-2016 τα μαθήματα Τομέα που παρακολουθούν οι μαθητές και μαθήτριες του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος στη Β’ τάξη του Ημερησίου ΕΠΑ.Λ. έχουν ως εξής:

 

Οι απόφοιτοι του τομέα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις εξεταζόμενοι στα μαθήματα :

  • Νέα Ελληνικά
  • Μαθηματικά
  • Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις
  • Αρχές Βιολογικής Γεωργίας

και  να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα, καθώς και σε Στρατιωτικές ΣχολέςΣχολές Αστυνομίας, ΤΕΦΑΑ,  και Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού.

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα πανεπιστημιακά τμήματα στα οποία μπορούν να εισαχθούν οι απόφοιτοι του τομέα.

Μηχανογραφικό-2022-Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων, και Περιβάλλοντος



Λήψη αρχείου

Μηχανογραφικό-2022 ΚΟΙΝΗ ΟΜΑΔΑ



Λήψη αρχείου

 

Επιπλέον, οι απόφοιτοι του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων, και Περιβάλλοντος μπορούν να παρακολουθήσουν την τάξη μαθητείας, να εισαχθούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (χωρίς εξετάσεις), να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Ι.Ε.Κ. ή σε προγράμματα Πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Στο σχολείο μας λειτουργούν δύο ειδικότητες του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων, και Περιβάλλοντος:

  1. Τεχνικός Φυτικής Παραγωγής
  2. Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Υποσελίδες