Παράταση προθεσμίας υποβολής Αίτησης Δήλωσης μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι παρατείνεται μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020 η προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης Δήλωσης των μαθητών, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες, για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021.

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-22

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. Φ.152/161649/Α5/25-11-2020 Εγκύκλιο, οι υποψήφιοι με σοβαρές παθήσεις που ενδιαφέρονται για να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, καλούνται να αποστείλουν ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής ή ταχυμεταφορά (courier) αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 σε μία μόνο από τις Επταμελείς Επιτροπές οι οποίες έχουν συγκροτηθεί σε 14 Νοσοκομεία της χώρας.

Αναλυτικές οδηγίες και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην εγκύκλιο: Εγκυκλιος_Ενεργ_Επτ_Επιτρ_για_Εισαγωγή_με_το_5_ακ_έτους_2021-22 ΤΕΛΙΚΟ_signed

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ έτους 2021

Οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση στην προθεσμία από την Τετάρτη 25 ως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Οι απόφοιτοι θα υποβάλουν την Αίτηση-Δήλωση σε προθεσμία που θα οριστεί και θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο.

Αρχικά, ο μαθητής θα βρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ή στην ιστοσελίδα του Λυκείου του, αναρτημένο το υπόδειγμα της Α-Δ, το κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης–Δήλωσης στον υπολογιστή του. Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει. Τέλος το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με email) για ηλεκτρονική καταχώριση, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (25 με 30 Νοεμβρίου 2020) στο Λύκειο που φοιτά. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ, να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα Α-Δ με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Σε επόμενο στάδιο και με νεότερες οδηγίες, ο/η μαθητής/τρια θα ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, θα υπογράψει και θα παραλάβει ένα αντίγραφο της Α-Δ, το οποίο και θα φυλάξει μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Υπόδειγμα Αίτησης – ΔήλωσηςΑ-Δ_ΕΠΑΛ_1

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣΑΡΧΕΙΟ_ΟΔΗΓΙΕΣ_ΕΠΑΛ_1

Εγκύκλιος: ΑΡΧΕΙΟ_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΕΠΑΛ

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι δηλώσεις μαθητών ΕΠΑΛ για συμμετοχή στις Πανελλαδικές 2021

Πηγή: esos

Τροποποιητική απόφαση

“Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά, από τον ίδιο τον/την ενδιαφερόμενο/-η ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του/της, σε προθεσμία που ανακοινώνεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ., εκφράζει την αυθεντική βούληση του/της ενδιαφερόμενου/-ης επιβεβαιώνεται και δεν τροποποιείται. Η έναρξη της διαδικασίας υποβολής της Αίτησης – Δήλωσης θα γίνεται εντός του μήνα Νοεμβρίου του σχολικού έτους, κατά το οποίο ο/η υποψήφιος/α επιθυμεί τη συμμετοχή του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου οι μαθητές θα υποβάλουν την Αίτηση – Δήλωση, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στη σχολική τους μονάδα, η οποία και θα καταχωριστεί ηλεκτρονικά. Mε όμοια απόφαση θα καθοριστεί ο χρόνος και η διαδικασία υποβολής των Αιτήσεων -Δηλώσεων των αποφοίτων για τις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2021″.

Σύνδεση μαθητών σε τηλεδιάσκεψη WEBEX

Για τους Μαθητές

Για να συνδεθείτε σε τηλεδιάσκεψη WebEX πρέπει να γράψετε στον φυλλομετρητή σας (browser) τη δικτυακή διεύθυνση (url) της ηλεκτρονικής αίθουσας τηλεκπαίδευσης που σας έχει δώσει ο/η δάσκαλος/καθηγητής σας.

Αυτή θα είναι της μορφής: https://minedu-…..webex.com/meet/…. .

Παρακαλούμε καταγράψτε κάπου ή αποθηκεύστε στα αγαπημένα (bookmarks) τις διευθύνσεις των ηλεκτρονικών τάξεων που σας κοινοποιούν οι δάσκαλοι/καθηγητές σας.

Πηγή: https://webex.sch.gr/students.php

Αδυναμία σύνδεσης στην πλατφόρμα Webex

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου:

Αναφορικά με τις δυσλειτουργίες του συστήματος Webex, από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης διευκρινίζονται τα ακόλουθα:  

Ο πάροχος της πλατφόρμας Webex έχει παράσχει διαβεβαιώσεις ότι εργάζεται για την αποκατάσταση του προβλήματος και έχει δρομολογηθεί η πλήρης επαναλειτουργία του συστήματος.

Προφανώς δεν θα ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόσβαση σε ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση χωρίς χρέωση από κινητά δίκτυα τηλεφωνίας.

Από τη σχετική  ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου:

 

Ανανεώθηκε η λίστα για την πρόσβαση χωρίς χρέωση δεδομένων (zero-rating) από κινητά δίκτυα, στις ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία.

Η πρόσβαση χωρίς χρέωση ισχύει για τις κάτωθι ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία:

1. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

URL: mathainoumeasfaleis.gov.gr

2. Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ):

URL: https://www.sch.gr/

URL: http://eclass.sch.gr

URL: https://blogs.sch.gr

URL: http://lessons.sch.gr

URL: http://mmpres.sch.gr/

Όλα τα παραπάνω χρησιμοποιούν και τα:

URL: sso.sch.gr και sso-01.sch.gr

URL: video.sch.gr

URL: webmail.sch.gr

URL: grafis.sch.gr

URL: e-learning.sch.gr

URL: ts.sch.gr

URL: my.sch.gr

  1. mySchool:

URL: myschool.sch.grapp.myschool.sch.gr και opsyd.sch.gr

  1. Cisco Webex Meetings:

URL: https://cisco.webex.com/

URL: https://webex.sch.gr/

  1. Ψηφιακό Σχολείο:

URL: https://dschool.edu.gr/

URL: https://e-me.edu.gr

URL: https://4all.e-me.edu.gr

URL: https://demo.e-me.edu.gr

URL: http://ebooks.edu.gr

URLs: http://photodentro.edu.gr, photodentro.edu.gr/lor, photodentro.edu.gr/video, photodentro.edu.gr/edusoft, photodentro.edu.gr/ugc, photodentro.edu.gr/oep, photodentro.edu.gr/i-create, photodentro.edu.gr/ebooks

URL: micro.photodentro.edu.gr

URL: saas.photodentro.edu.gr

URL: aggregation-service.photodentro.edu.gr

  1. Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής

URL: http://aesop.iep.edu.gr

Πρόγραμμα μαθημάτων κατά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το πρόγραμμα ανά τμήμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, και έχει διαμορφωθεί ως εξής:

Α’1

Α’2

Β’ Γεωπονίας, Τροφίμων, και Περιβάλλοντος

Β’ ΔομικώνΈργων

Β’1 Πληροφορικής

Β’2 Πληροφορικής

Β’1 Υγείας – Πρόνοιας

Β’2 Υγείας – Πρόνοιας

Γ’ Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων

Γ’ Βοηθών Νοσηλευτή

Γ’ Τεχν. Δομικών Έργων και Πληροφορικής

Γ’ Τεχν. Εφαρμογών Πληροφορικής

Γ’ Τεχν. Η/Υ και Δικτύων

Γ’ Τεχν. Τεχνολογίας Τροφίμων

Διευκρινίζεται ότι το ωράριο των μαθημάτων δεν έχει τροποποιηθεί.

Οι μαθητές θα λάβουν τους συνδέσμους για τις ψηφιακές αίθουσες των καθηγητών τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο (https://webmail.sch.gr)  ή/και στην ηλεκτρονική τους τάξη – εφόσον υπάρχει (https://eclass.sch.gr)

Ηλεκτρονική τάξη (eclass)

Για την εγγραφή σας στα μαθήματα της τάξης σας στο eclass, μπορείτε να δείτε το ακόλουθο βίντεο, στο οποίο θα βρείτε σαφείς οδηγίες.

 

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σχολικού δικτύου

Ακολουθώντας το σύνδεσμο https://webmail.sch.gr/ μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας, μέσω του οποίου θα λαμβάνετε ενημερώσεις και θα μπορείτε να έρχεστε σε επαφή με τους καθηγητές σας.

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση αποτελείται από το username σας, και είναι του τύπου “a111111” ακολουθούμενο από @sch.gr, δηλαδή θα μοιάζει με το a111111@sch.gr. Στο πεδίο του κωδικού συμπληρώνετε τον κωδικό που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας στο σχολικό δίκτυο.