Διαγωνισμός αφίσας “Πώς φαντάζεστε έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο;”

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης είχε τη χαρά και την τιμή να συμμετάσχει σε διαγωνισμό ζωγραφικής της FairLife L.C.C. με θέμα: “Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα”.
Για τον διαγωνισμό αυτό, τα παιδιά των τμημάτων της Ε’ και Στ’ τάξης κλήθηκαν να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους και να απεικονίσουν μια καθημερινότητα χωρίς τσιγάρο, μια ζωή γεμάτη υγεία κι έναν κόσμο καθαρό και διαυγή.
Η FairLife L.C.C. προκήρυξε τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό και Νεανικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής, σλόγκαν και αφίσας FairLife L.C.C. για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Στόχος η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για τις συνέπειες του καπνίσματος και του ατμίσματος.
Από τα 140 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις κατηγορίες που τέθηκαν από τον διαγωνισμό, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης ξεχώρισε με τις δύο συμμετοχές του, έργα των μαθητριών μας του Ε1 και του ΣΤ2. Τα ζωγραφικά έργα των μαθητριών εντυπωσίασαν τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης και περιλαμβάνονται με άλλες ιδιαίτερες συμμετοχές στην ιστοσελίδα της FairLife L.C.C.
Συγχαρητήρια και στις δύο μαθήτριες του σχολείου μας για το ταλέντο τους!

Όχι στη βία, Ναι στη φιλία!

Οι μαθητές του σχολείου μας στέλνουν με μοναδικό τρόπο σε όλους μας μηνύματα κατά της βίας και υπέρ της φιλίας. Ευχόμαστε ένα “αισιόδοξο αύριο”, όπως το φαντάζονται τα παιδιά μας!

 

Μετάβαση στο padlet.com

11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης συμμετείχαν με πολλή χαρά και ενθουσιασμό στο 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. Το Φεστιβάλ αυτό είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους.

Οι μαθητές μας παρουσίασαν ένα Παιχνίδι Διαφυγής με τίτλο «Απόδραση από την Ιστοπαγίδα», με το οποίο λάβαμε μέρος στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με θέμα «To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος», που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4Kids).

 

οθόνης 2022 05 22 130822

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΠΑΓΙΔΑ

Εργαστήρια Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Πρόσκληση σε ατομική συμμετοχή  μαθητών Δημοτικού στα εργαστήρια του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
✍️Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα  9 Μαΐου στις 10:00 π.μ.
Σάββατο 14/5/2022 (Δια ζώσης εργαστήρια στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου)
✳️ Εισαγωγή στη εκπαιδευτική ρομποτική με Lego Wedo 2.0 για μαθητές Α΄-Γ΄Δημοτικού (10:00-11:00)
Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/q4CpNSdZHUTkQviG7
✳️ “MUSICODING [Music & Coding] Προγραμματίζοντας Μουσική με το Sonic Pi” για μαθητές/τριες ΣΤ΄Δημοτικού (10:00-11:00, 11:15-12:15,  12:30-13:30)
Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/46RKPJvfwnkBMpMf6
✳️ Αερομοντελισμός και Ψηφιακή Τεχνολογία – Συστήματα ελέγχου και σταθεροποίησης πτήσης για  μαθητές/-τριες  Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού (11:00 – 10:45   & 12:00  – 12:45 )
Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://tinyurl.com/aeromontelismos
✳️ Μαγειρεύοντας με STEM για μαθητές/-τριες Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού (10:00-12:00)
Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/HprnxyiHxziAdpAz8
✳️ Κυνήγι Θησαυρού από το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet4kids.gr) για μαθητές/τριες Δ’, Ε’, Στ’ τάξης του Δημοτικού. (11:00-12:00)
Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/ZzWWdsuk4N3G1idg6
✳️ Προγραμματίζοντας το Lego Wedo 2.0 με το Scratch για μαθητές/-τριες Δ΄-Στ΄Δημοτικού (12:30-14:00)
Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://forms.gle/q4CpNSdZHUTkQviG7
Κυριακή 15/5/2022 (Εργαστήρια Εξ Αποστάσεως)
✳️ «Scratchάροντας τη δημιουργία του Σύμπαντος» (10:00-13:00)
Δηλώσεις συμμετοχής στη φόρμα: https://tinyurl.com/Scratch-ingUniverse2022
Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα εργαστήρια στον σύνδεσμο
Στο χώρο θα λειτουργούν παράλληλα έκθεση με μαθητικές δημιουργίες καθώς και εκθέσεις από το Μουσείο Πληροφορικής, το ΕΛΜΕΠΑ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, ανοικτές για το κοινό.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση