Πασχαλινές Δημιουργίες

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 13-04-2022

Στα πλαίσια του Πασχαλινού Bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, τα παιδιά του τμήματος Β2 του σχολείου μας ζωγράφισαν με πινέλα και ακρυλικά χρώματα πασχαλινές φιγούρες από αλεύρι και νερό με τη βοήθεια της δασκάλας του τμήματος, Δήμητρας Γεροχρήστου και της εκπαιδευτικού Αγγλικών, Λίνας Αβραμίδου.

20220407 102558 20220407 103535 20220407 104243  20220407 102902

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 13-04-2022

Αυτό το εικονοβιβλίο δημιουργήθηκε από τους μαθητές του τμήματος Β1 του σχολείου μας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών. Τα παιδιά αναδημιούργησαν την δημοφιλή ιστορία του Eric LitwinPete the Cat, I Love My White Shoes” και την επέκτειναν, δίνοντάς της μια διαφορετική προοπτική.

Book titled 'Pete the Cat I Love My White Shoes ... and so the story goes...'

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2022

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 12-04-2022

Το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη νεότητα (ΙΒΒΥ) για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2.4.2022

Screenshot 2022 04 01 171853

Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα. 

Richard Van Camp (Καναδάς)

Το διάβασμα είναι ελευθερία. Το διάβασμα είναι ανάσα.

Το διάβασμα σ’ αφήνει να βλέπεις τον κόσμο με τρόπο διαφορετικό και σε καλεί σε κόσμους που δε θα θέλεις ποτέ να τους αποχωριστείς.

Το διάβασμα επιτρέπει στο πνεύμα σου να ονειρεύεται.

Λένε ότι τα βιβλία είναι φίλοι για όλη μας τη ζωή και συμφωνώ.

Το ιδανικό δικό σου σύμπαν πλαταίνει όταν διαβάζεις.

Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα, βρες, λοιπόν, τα βιβλία που μιλούν στο πνεύμα σου, στην καρδιά σου, στο μυαλό σου.

Τα βιβλία είναι γιατρικά. Θεραπεύουν. Καθησυχάζουν. Εμπνέουν. Διδάσκουν.

Ας ευγνωμονούμε τους παραμυθάδες, τους αναγνώστες και τους ακροατές. Ας ευγνωμονούμε τα βιβλία. Είναι φάρμακα για έναν καλύτερο, φωτεινότερο κόσμο.

Ευχαριστώ πολύ!

(Μετάφραση: Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου)

Βιβλιοθήκη και… για τους γονείς!

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 12-04-2022

BeFunky collage 14 16

Ξεκινά στο σχολείο μας μια δράση που αφορά την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και στους γονείς και κηδεμόνες της σχολικής μας μονάδας.

Επειδή εμείς οι γονείς – κηδεμόνες, και γενικά οι ενήλικες, αποτελούμε πρότυπο για τα παιδιά, θα ήταν πολύ θετικό να τους επικοινωνήσουμε την αγάπη για τα βιβλία, να τους μάθουμε ότι μπορούμε μέσα από αυτά, να ταξιδέψουμε, να ονειρευτούμε, να χαλαρώσουμε!

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να ανοίξουμε τη σχολική βιβλιοθήκη και στους γονείς – κηδεμόνες. Κάθε ένας από σας θα μπορεί να βλέπει όλους τους τίτλους που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας και θα δανείζεται αυτόν που επιθυμεί.

ΤΙΤΛΟΙ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

BeFunky collage 8 13 BeFunky collage 2 7

Κανονισμός λειτουργίας της βιβλιοθήκης

  • Κάθε γονέας – κηδεμόνας παιδιού, που φοιτά στο σχολείο μας, έχει δικαίωμα να δανειστεί το βιβλίο που θα επιλέξει από την δανειστική βιβλιοθήκη.
  • Οι γονείς – κηδεμόνες θα μπορούν να δανείζονται, για τη συγκεκριμένη περίοδο, το βιβλίο μέσω των παιδιών τους, (γράφουν το όνομά τους, τον αριθμό και τον τίτλο του βιβλίου σ’ ένα σημείωμα. Τα παιδιά δίνουν το σημείωμα στην υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, κ. Λυντροπούλου Παρθένα). Το βιβλίο θα φέρουν στο σπίτι τα παιδιά.

Στην περίπτωση που αρθούν τα μέτρα που ισχύουν σήμερα, θα υπάρξει συγκεκριμένη μέρα και ώρα που οι γονείς θα μπορούν να επισκέπτονται και να δανείζονται οι ίδιοι τα βιβλία που επιθυμούν.

  • Ο χρόνος δανεισμού καθορίζεται σε 3 εβδομάδες και μπορεί να παραταθεί μετά από επικοινωνία με την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης.
  • Οι χρήστες παρακαλούνται για τη φροντίδα της καλής κατάστασης του βιβλίου.



Λήψη αρχείου

Αγαπητοί γονείς,

Η ιδέα να ανοίξει η δανειστική σχολική βιβλιοθήκη και για σας (γονείς – κηδεμόνες) υπήρχε πάντα στη σκέψη μας!

Σκοπό έχει να σας φέρει κοντά, όχι μόνο στην ανάγνωση ενός λογοτεχνικού βιβλίου αλλά και κοντά στη σχολική μονάδα.

Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε αυτή μας τη δράση!!!

International Poetry Day

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 12-04-2022

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (International Poetry Day), η οποία γιορτάζεται την 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, οι μαθήτριες του Στ1 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας απήγγειλαν απόσπασμα από το ποίημα της Maya Angelou “Still I Rise”, στα πλαίσια του μαθήματος της Αγγλικής Γλώσσας. Το έργο αυτό της Αμερικανίδας ποιήτριας, πεζογράφου και ακτιβίστριας αποτελεί ένα διαχρονικό μήνυμα για την ελευθερία, την ισότητα και την ικανότητα επιβίωσης σε ένα κόσμο γεμάτο διακρίσεις και ανισότητες. Συγχαρητήρια στις μαθήτριες Μαρία Η., Έλενα Λ., Εγκελέτα Μ., Ευαγγελία Μ., Μαρία Π. και Γεωργία Τ., οι οποίες συμμετείχαν στη δράση και ανέγνωσαν το παρακάτω απόσπασμα:

Ποίημα

ANGELOU superJumbo

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο.

World Theatre Day

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 12-04-2022

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (World Theatre Day) στις 27 Μαρτίου κάθε χρόνο, οι μαθητές του Στ2 τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου έδρασαν ως συγγραφείς, αρθρογράφοι, μεταφραστές, επιμελητές, ζωγράφοι και σκιτσογράφοι, στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας, για να δημιουργήσουν μια παρουσίαση σχετικά με το Θέατρο και πτυχές της ζωής στην Αρχαία Ελλάδα. Συγχαρητήρια στους μαθητές Βαγγέλη Γ., Σωκράτη Ι., Νίκο Κ., Αθανασία Κ., Χρήστο Κ., Κλέιντι Κ., Αθηνά Κ., Θεοδώρα Λ., Ιωάννα Μ., Αρχοντούλα Μ., Λάζαρο Σ., Χρήστο Τ., Νίκο Τ., Πέτρο Τ., Χρύσα Τ., Γεωργία Χ. για την ολοκληρωμένη παρουσίαση με ενδιαφέροντα κείμενα, πρωτότυπες ζωγραφιές και σκίτσα.

Παρουσίαση-Αρχαίο Θέατρο

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση