Halloween

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 17-11-2021

0

Photo Credit: spreadshirt.com

Πριν από πολλά χρόνια, κάποιοι άνθρωποι που ονομάζονταν Κέλτες νόμιζαν πως αν φορούσαν τρομακτικά κοστούμια, θα έδιωχναν μακριά τα κακά πνεύματα την 31η Οκτωβρίου, παραμονή της Ημέρας των Ψυχών. Αυτή η τελευταία μέρα του Οκτώβρη έμεινε γνωστή ως Ημέρα του Halloween (Halloween Day).

Στις μέρες μας, οι άνθρωποι φορούν τρομακτικά κοστούμια για να διασκεδάσουν και διακοσμούν τα σπίτια τους με φαναράκια-κολοκύθες, σκελετούς και αράχνες σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα παιδιά επισκέπτονται τα γειτονικά σπίτια για «Φάρσα ή Κέρασμα» και δέχονται γλυκά κεράσματα.

Για να τιμήσουμε τη γιορτή στο σχολείο μας μιλήσαμε για την ιστορία του Halloween, διαβάσαμε τρομακτικές ιστορίες, παρακολουθήσαμε Halloween videos και παίξαμε κουκλοθέατρο.

1 2

3 4

Ασφαλώς κυκλοφορώ και ποδηλατώ

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 03-11-2021

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας συμμετείχαν στις δράσεις του Δήμου Εορδαίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με τη σύνθεση ενός τραγουδιού και πολλές άλλες δραστηριότητες.

εικόνα

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το βίντεο.

 

 

Ασφαλώς κυκλοφορώ – ποδηλατώ

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 12-10-2021

Το τμήμα Ε1 του σχολείου μας σε συνεργασία με το Γ1, συμμετείχαν φέτος στις 22 Σεπτεμβρίου στην «Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας» με τη δράση «Ασφαλώς κυκλοφορώ – ποδηλατώ».

Σκοπός της δράσης ήταν η εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους στην πόλη.

 

 

«Κυκλοφορώ με ασφάλεια και ποδηλατώ»

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 05-10-2021

Στο πλαίσιο της  εβδομάδας Ευρωπαϊκής  κινητικότητας του Δήμου Πτολεμαΐδας, το σχολείο μας πήρε μέρος με το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ  με ασφάλεια και ποδηλατώ».

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου όλο το σχολείο μας παρακολούθησε τον Πτολεμαιδιώτη ποδηλάτη  Αδαμίδη Αναστάσιο, ήρθε φυσικά μαζί με το ποδήλατό του για να μας μιλήσει για το ποδήλατο και για το αγαπημένο του άθλημα την ποδηλασία. Οι γνώσεις του και η αγάπη του για  το ποδήλατο εντυπωσίασαν τους μικρούς ακροατές. Μας έμαθε όλα τα μυστικά του καλού ποδηλάτη, οι μαθητές του Δ1 τον παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, ενθουσιασμό και όλοι θα ήθελαν όταν μεγαλώσουν να του μοιάσουν. Ευχαριστούμε πολύ!!

Το Δ1 συνέχισε εργασίες μέσα στην τάξη για να γίνουμε καλύτεροι πεζοί και καλύτεροι οδηγοί ποδήλατου στην πόλη μας. Τώρα μπορούμε να συμβουλεύουμε μικρούς και μεγάλους  για το θέμα «Ασφαλώς κυκλοφορώ και ποδηλατώ».

Αποτελέσματα κλήρωσης λαχείων

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 29-09-2021

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τα αποτελέσματα της κλήρωσης που πραγματοποίησε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 29-09-2021

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού  και το Σχολείο μας αθλείται δημιουργικά. Το σχολείο μας σε κίνηση.
Τα δύο τμήματα της Δ τάξης του σχολείου μας σήμερα θα είναι αντίπαλοι….
Πολλές φορές θέλουμε να γίνουμε οι νικητές του κόσμου. …. σήμερα θέλουμε να νικήσουμε το άλλο τμήμα … ευγενής άμιλλα η διδαχή των προγόνων μας… ενημέρωση, προετοιμασία και επιμονή …Να ξεκινήσουμε προπόνηση και θα δούμε τα αποτελέσματα γρήγορα; Ποιος θα μας βοηθήσει;
Θα καταφέρουμε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα;
Και αν κάποιοι δεν γνωρίζουμε να αθλούμαστε σωστά, θα βάλουμε στόχο να μάθουμε.
 Γιατί όταν υπάρχει θέληση, όλα είναι δυνατά!
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Αλεξία Γρηγοριάδου γυμνάστρια του σχολείου μας, για όλα !!!
Τάξη Δ1 και η δασκάλα τους Εύη Μπούσιου

 

 

Το έθιμο της “Schultüte” στο μάθημα των Γερμανικών και το καλωσόρισμα των μαθητών της Ε’ τάξης

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 28-09-2021

Η Schultüte για τα «πρωτάκια» είναι ένα γερμανικό έθιμο, που εμφανίστηκε το 19ο αιώνα. Σκοπό έχει να «γλυκάνει» την αγχωτική πρώτη μέρα στο σχολείο. Ο μύθος λέει πως στην αυλή του σπιτιού του δασκάλου υπάρχει το Schultüte δέντρο και όταν αυτό βγάλει Schultüten τότε είναι καιρός να ανοίξουν τα σχολεία…

Πρόκειται λοιπόν για ένα μεγάλο πολύχρωμο
χωνί, το οποίο φροντίζουν κυρίως οι γονείς να το γεμίσουν με γλυκίσματα και μικροδωράκια. Έτσι, στο πρώτο μάθημα των Γερμανικών, στα τμήματα Ε1 και Ε2, αναβιώσαμε το έθιμο αυτό με τον δικό μας τρόπο. Κι αυτό γιατί οι μαθητές αυτής της τάξης είναι τα «πρωτάκια» της γλώσσας αυτής.

 

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 10-09-2021

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα, 13/09/2021, και ώρα 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στην αυλή του σχολείου. Στον χώρο θα βρίσκονται μόνο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. Οι γονείς θα παραδώσουν το παιδί στην είσοδο και θα το παραλάβουν από εκεί μετά το τέλος του αγιασμού.  Θα είναι ανοιχτές και οι δύο είσοδοι του σχολείου.

Καλή σχολική χρονιά!

 

Με εκτίμηση

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 08-06-2021

Σεβόμαστε το περιβάλλον, προστατεύουμε τον κόσμο, ανακυκλώνουμε και ομορφαίνουμε το σχολείο μας

 

5 Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

  

 

 

 

Την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιόρτασαν το Γ1 και το Δ2 του σχολείου μας στις 7-6-21 με μια εκπαιδευτική δράση στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στο πάρκο του Πνευματικού κέντρου. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και έγιναν παράδειγμα για μικρούς και μεγάλους φροντίζοντας για την καθαριότητα της πόλης μας! Συγχαρητήρια!!!
Οι εξορμήσεις στη φύση βοηθούν στο να ερχόμαστε κοντά με το περιβάλλον, παρατηρούμε άμεσα τη λειτουργία του και σιγά σιγά μαθαίνουμε να το σεβόμαστε.

Συνδυάσαμε δραστηριότητες δημιουργήσαμε ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα, ώστε οι μαθητές να οπλιστούν με γνώση και επιχειρήματα, ώστε να διεκδικούν ένα καλύτερο κόσμο.

 

 

«Σχολική κάρτα» μαθητή για τη δήλωση αποτελέσματος self-test

0

Συγγραφέας: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ | Κατηγορία Σχολική Ζωή | , στις 08-05-2021

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το αρχείο με τη «Σχολική κάρτα».

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων