Ενημέρωση για τους γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

εύχομαι να είστε όλοι καλά, εσείς, οι μαθητές μας και οι αγαπημένοι σας.

Στην νέα πραγματικότητα στην οποία εισήλθαμε ξαφνικά, προσπαθούμε όλοι να διατηρήσουμε ψυχραιμία, ηθικό υψηλό, να ακολουθούμε οδηγίες, να μένουμε σπίτι και να παραμένουμε υγιείς.

Με αίσθημα ευθύνης και γνήσιο ενδιαφέρον όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας εδώ και δύο βδομάδες οργανωθήκαμε σε ομάδες βοήθειας και εργαζόμαστε άοκνα στην εξεύρεση λύσεων και τρόπων επικοινωνίας με εσάς και τους μαθητές.

Χτες ολοκληρώθηκε η διασταύρωση των ενεργών δικών σας  emails και η καταχώρισή τους στην σχολική πλατφόρμα myschool ώστε να σας αποστείλουμε οδηγίες για την εγγραφή που θα κάνετε εσείς για τους μαθητές, δημιουργία δηλαδή μαθητικού λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν αρχικά στην ασύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα eclass.sch.gr όπου έχουν ήδη αναρτηθεί η πλειοψηφία των μαθημάτων του σχολείου μας.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση την οποία καλούμαστε να αξιοποιήσουμε απαιτεί μεγαλύτερη προετοιμασία από πλευράς εκπαιδευτικού οπότε ο χρόνος που πέρασε ήταν απαραίτητος για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Άμεσα λοιπόν από σήμερα το μεσημέρι και μετά, θα σας σταλεί στα mails που μας έχετε δώσει, είτε από την αρχή της χρονιάς είτε πρόσφατα, ενημερωτικό σημείωμα και αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή του μαθητή στο ΠΣΔ (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) και στη συνέχεια οδηγίες για τις άλλες πλατφόρμες τηλ-εκπαίδευσης. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι πριν σας έρθει το ενημερωτικό mail.

Μέχρι τότε όμως αλλά και μετά, μπορείτε να περιηγηθείτε διαδικτυακα σε σελίδες που αξίζει να τις βάλετε και στις αγαπημένες σας:

Οδηγίες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την υπεύθυνη χρήση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπηρεσιών

Ψηφιακός Παιδότοπος

Ψηφιακά Εργαλεία και πηγές με υλικό για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Εθνικός Συσσωρευτής Εκπαιδευτικού Περιεχομένου

Ψηφιακό Σχολείο

Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία

Εκπαιδευτική Τηλεόραση στο Διαδίκτυο

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, μένουμε σπίτι και παραμένουμε ενωμένοι σε όλο αυτό γιατί το περνάμε μαζί.

Ευχές για υγεία και δύναμη

Με εκτίμηση

Έλενα Ελληνιάδου