Αρχείο ημέρας 11 Μαρτίου 2026

Το Σχολείο μας

2017 10 29 13 32 10
Μάρτιος 2026
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ στο ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΗΜΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ page 0001

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

Μεταστοιχεία

Όταν η γνώση διώχνει τη σιωπή: Ενημέρωση για την έμμηνο ρύση στο σχολείο μας

Σήμερα (11/3/2026) στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ενημερωτική δράση για την έμμηνο ρύση, ένα θέμα απολύτως φυσικό, μα για χρόνια σκεπασμένο με αμηχανίες και σιωπές. Με λόγο σαφή, απλό και ανθρώπινο, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν υπεύθυνα, να θέσουν ερωτήματα και να κατανοήσουν όσα χρειάζεται να γνωρίζουν για το σώμα και την υγεία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης για την Προαγωγή της Υγείας Παιδιού -Οικογένειας  του Υπουργείου Υγείας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την UNICEF στην Ελλάδα, το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) και την οργάνωση SolidarityNow, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και απευθύνεται κυρίως στα κορίτσια αλλά και στα αγόρια, γιατί η γνώση δεν χωρίζεται και ο σεβασμός καλλιεργείται από κοινού. Η σωστή ενημέρωση συμβάλλει ουσιαστικά στην άρση στερεοτύπων, περιορίζει την αμηχανία και ενισχύει ένα κλίμα αποδοχής και αλληλοσεβασμού μέσα στο σχολείο.

Στο πλαίσιο της δράσης προβλέπονται δια ζώσης συναντήσεις για μαθητές και μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, καθώς και για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου σε όλη τη χώρα. Η σημερινή συνάντηση στο σχολείο μας χαρακτηρίστηκε από ενεργή συμμετοχή, σοβαρότητα και ωριμότητα εκ μέρους των παιδιών, επιβεβαιώνοντας πως όταν τα ζητήματα προσεγγίζονται με γνώση και σεβασμό, βρίσκουν τον δρόμο τους. Ευχαριστούμε την κα Μαρία Ανέστη για την ουσιαστική προσέγγιση του θέματος.

Το σχολείο μας συνεχίζει σταθερά να επενδύει σε δράσεις που καλλιεργούν γνώση, ενσυναίσθηση και υπευθυνότητα, γιατί η σωστή ενημέρωση δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη. Και όταν τα παιδιά μαθαίνουν να σέβονται το σώμα και τον άλλον, τότε κάτι γίνεται σωστά.

8d3a1f42 0db5 40e8 82e2 caba25f9285e