Ενημέρωση των μαθητών/τριών μας από μέλη του ΕΚΑΒ
Υπάρχουν γνώσεις που δεν περιμένουν. Μαθαίνονται έγκαιρα, γιατί υπηρετούν τη ζωή. Με αυτή τη σκέψη υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας , σήμερα 9/3/2026, τα μέλη του ΕΚΑΒ Παντσή Στέλιο , Θειακούλη Παναγιώτη & Καλαθά Ελένη, που ενημέρωσαν τους μαθητές μας για τις πρώτες βοήθειες με σοβαρότητα, σαφήνεια και βαθιά συναίσθηση ευθύνης.
Η παρουσίασή τους κινήθηκε στον πυρήνα του ζητήματος: αναγνώριση κινδύνου, ψυχραιμία, σωστή ειδοποίηση, βασικές ενέργειες υποστήριξης μέχρι να φτάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Με πρακτικές επιδείξεις και άμεση εμπλοκή των παιδιών, ανέδειξαν ότι οι πρώτες βοήθειες δεν είναι απλώς τεχνικές, αλλά στάση ζωής, μια πράξη ευθύνης προς τον άλλον και προς την κοινότητα.
Για το σχολείο μας, τέτοιες δράσεις δεν αποτελούν απλή ενημέρωση, αλλά ουσιαστική παιδαγωγική πράξη. Ενισχύουν την αυτοσυγκράτηση, την παρατηρητικότητα, το αίσθημα καθήκοντος. Υπενθυμίζουν πως η γνώση έχει αξία όταν γίνεται πράξη, ήρεμη και αποφασιστική.
Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του ΕΚΑΒ για την παρουσία και το έργο τους. Με απλότητα και κύρος, έδωσαν στα παιδιά μας ένα μάθημα που δεν ξεχνιέται, γιατί αφορά το πιο πολύτιμο αγαθό: τη ζωή.



