Η Γ΄και Δ΄ τάξη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα

ΚΑΛ_1 ΚΑΛ_2Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 η Γ΄  και η Δ΄  τάξη (τμήματα Γ1 ,Γ2, Δ1, Δ2) του σχολείου μας, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα Τρίκαλα και επισκέφτηκαν και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα.

Δύο μουσεία στην Καλαμπάκα λειτουργούν  σε έναν κοινό χώρο, έχοντας έναν κοινό στόχο: την ευαισθητοποίηση για το φυσικό περιβάλλον.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών καταλαμβάνουν μια έκταση 1.100 τ.μ. όπου εκτίθενται περισσότερα από 350 είδη πτηνών και θηλαστικών, καθώς και 250 διαφορετικά είδη μανιταριών.

ΚΑΛ_4Τα ζώα, τα οποία προέρχονται από τους καλύτερους ταριχευτές της Ευρώπης, όπως και τα μανιτάρια που έχουν κατασκευαστεί ένα-ένα στο χέρι , παρουσιάζονται μέσα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μας έκανε εντύπωση ο λύγκας, μεγαλόσωμο ζώο που το πρωί κρύβεται καλά και δεν τον βλέπει κανείς.ΚΑΛ_3

Τα μανιτάρια είναι δηλητηριώδη, φαγώσιμα, φαρμακευτικά.

Η εμπειρία του επισκέπτη ολοκληρώνεται με μια στάση στο «cafe του μουσείου» με θέα τους βράχους των Μετεώρων ή στο πωλητήριο.

Τους μαθητές συνόδεψαν οι δασκάλες των τμημάτων: Μπρίμπου Κων/να, Λούκα Σοφία, Πολύζου Χριστίνα με αρχηγό αποστολής την κ. Φιλιππίδη Αικατερίνη, Υπ/ντρια του Σχολείου καθώς και η Ρεντζούλα Ειρήνη με τη Μουσικό Ζερβοπάνου Θεοδώρα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση