HALLOWEEN

Γράφουν οι μαθητές της τάξης Δ2

 Το Halloween είναι γιορτή που γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Βρετανία και στις Η.Π.Α.  Τα παιδιά μεταμφιέζονται σε κάτι «τρομακτικό» και επισκέπτονται σπίτια φωνάζοντας «Trick or Treat» («Φάρσα ή κέρασμα»). Οι νοικοκυρές τους προσφέρουν κέικ, καραμελωμένα μήλα ή ποπ-κορν. Αν όμως δεν τους κεράσουν κάτι, τα παιδιά κάνουν κάποιες αστείες φάρσες.

DSC00391 Κατά τη διάρκεια αυτής της γιορτής φτιάχνουν φαναράκια από πραγματικές κολοκύθες (“Jack-o-lanterns”) , βάζουν μέσα ένα κερί και τις τοποθετούν κοντά σε παράθυρα, έτσι ώστε, όπως λέει η παράδοση, να κρατάνε μακριά τα κακά πνεύματα.

Το βράδυ γίνονται πάρτι στα σπίτια, στους κήπους, στα σχολεία και τα παιδιά παίζουν διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια, όπως το «bobbing for apples» και το «pin-the-tail-on-the-donkey».

DSC00393

 

 Εμείς, στην τάξη μας, για να γνωρίσουμε αυτό το έθιμο, διαβάσαμε το σχετικό κείμενο στο βιβλίο των Αγγλικών και στη συνέχεια με καρτέλες που έφερε η κυρία μας, κ. Κατερίνα Ματάκια, μάθαμε λέξεις σχετικές με το Halloween, όπως : witch (μάγισσα), ghost (φάντασμα), pirate  (πειρατής), ballerina (μπαλαρίνα), vampire ( βαμπίρ), monster ( τέρας), cowboy (καουμπόι).Ζωγραφίσαμε για το Halloween και τραγουδήσαμε αγγλικά παιδικά τραγούδια που έχουν σχέση μ’αυτή τη γιορτή (( “Knock-knock, Trick or Treat” και “ Who took the candy?”)

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση