κουλουράκια πορτοκαλιού

Τώρα που είναι εποχή πορτοκαλιού ας φτιάξουμε  κουλουράκια .
45 – 50 ΚΟΥΛΟΥΡAΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

    • 1 φλυτζ. λάδι
    • 1φλυτζ. ζάχαρη λευκή
    • 1φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
    • 1κ. γλ. μπέικιν πάουντερ, κοφτό
    • 1 κιλό αλεύρι (περίπου) που φουσκώνει μόνο του
    • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
    • 1  βανίλια
    • 1 κουταλάκι αμμωνία

    Βάζουμε όλα τα υγρά σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αρχίζουμε να χτυπάμε , για να λιώσει η ζάχαρη.Προσθέτουμε την αμμωνία, το ξύσμα και τη βανίλια.Σιγά-σιγά απο ψηλά, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη ελαστική ζύμη πολύ μαλακή .

    Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.

    Ψήνουμε στους 180 C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 13 λεπτά περίπου.

Κατηγορίες: ΝΕΑ, ΝΕΑ - έως 2021. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.