Τώρα που είναι εποχή πορτοκαλιού ας φτιάξουμε κουλουράκια .
45 – 50 ΚΟΥΛΟΥΡAΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
-
- 1 φλυτζ. λάδι
- 1φλυτζ. ζάχαρη λευκή
- 1φλυτζ. χυμό πορτοκαλιού
- 1κ. γλ. μπέικιν πάουντερ, κοφτό
- 1 κιλό αλεύρι (περίπου) που φουσκώνει μόνο του
- Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 1 κουταλάκι αμμωνία
Βάζουμε όλα τα υγρά σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αρχίζουμε να χτυπάμε , για να λιώσει η ζάχαρη.Προσθέτουμε την αμμωνία, το ξύσμα και τη βανίλια.Σιγά-σιγά απο ψηλά, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν μέχρι να πετύχουμε μια όμορφη ελαστική ζύμη πολύ μαλακή .
Την αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε στους 180 C, σε προθερμασμένο φούρνο, για 13 λεπτά περίπου.