Δωρεά σημαιών της επανάστασης από την εφημερίδα “Δημοκρατία”

Το 2021 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για τη χώρα μας.

Φέτος γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων από τον σημαντικότερο σταθμό στη νεότερη Ελληνική ιστορία: την κήρυξη του Αγώνα για εθνική ανεξαρτησία που οδήγησε στη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου εθνικού κράτους το 1830.

 Από σήμερα δίπλα στη γαλανόλευκη σημαία του σχολείου μας κυματίζει η επαναστατική σημαία των Σπετσών. Για να τιμήσουμε τη μνήμη των απελευθερωτών της Πατρίδος μας, όλων αυτών των ηρώων που αγωνίστηκαν, προκειμένου το έθνος μας να συνεχίζει να υπάρχει ελεύθερο.

Από τα ναυτικά νησιά, οι Σπέτσες ύψωσαν πρώτες τη σημαία της Επανάστασης στις 26 Μαρτίου 1821. Στο μέσο είχε ανεστραμμένη ημισέληνο (σύμβολο του Ισλάμ) και σταυρό από πάνω της, αναδεικνύοντας την υπεροχή του Χριστιανισμού και την πτώση του Ισλαμισμού. Στο δεξιό του σταυρού υπήρχε όρθια άγκυρα ως σύμβολο ελπίδας. Στην άγκυρα ήταν τυλιγμένο ένα φίδι ως σύμβολο της δύναμης του ελληνικού έθνους, του οποίου τη γλώσσα τσιμπούσε μια κουκουβάγια, η οποία συμβολίζει τους Έλληνες, τρώει τη γλώσσα του φιδιού, το οποίο με τη σειρά του συμβολίζει τους Τούρκους. Στην αριστερή πλευρά υπήρχε μια λόγχη, στοιχείο σύνδεσης με τις ένδοξες μάχες των αρχαίων Ελλήνων. Δεξιά και αριστερά του σταυρού ήταν γραμμένο το σύνθημα “Ελευθερία ή Θάνατος.

11 212Ευχαριστούμε την εφημερίδα “Δημοκρατία” για τη δωρεά των λαβάρων της επανάστασης του 1821.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.