Κατανοώντας την Διαφορετικότητα – Δράση του Α1

Διαφορετικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας που ζούμε προσπάθησαν να αναδείξουν οι μικροί/ες μας μαθητές/ τριες του Α1, με σκοπό την καλλιέργεια ήθους, αξιών, σεβασμού, ενσυναίσθησης και συμπερίληψης.. Οι μικροί μας πρωταγωνιστές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους Αντωνιάδου Δέσποινας & Μπαζή Σοφίας προσπάθησαν να μπουν στη θέση ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποια αναπηρία. Ειδικότερα με κλειστά μάτια (δεμένα με ένα μαντήλι) προσπάθησαν να περπατήσουν, καθισμένοι στα καρεκλάκια προσπάθησαν να  βάλουν καλάθι στην μπασκέτα, επιχείρησαν να τρέξουν χρησιμοποιώντας το ένα τους πόδι (σαν να λειτουργεί μόνο το ένα μέλος) και επικοινώνησαν στην νοηματική γλώσσα. Τέλος έγινε ανάγνωση του κειμένου ” Ο Ξιφίας” από το Ανθολόγιο και με αφορμή την περιπέτεια του ήρωα τα παιδιά συζήτησαν και προβληματίστηκαν για τη διαφορετικότητα, κατανοώντας ότι όλοι είμαστε διαφορετικοί. Ο σκοπός των καινοτόμων αυτών δράσεων ήταν να καταστούν οι μαθητές/ τριες ικανοί/ές να διαχειριστούν τις προκλήσεις της νέας εποχής, τις κριτικές και  τη διαφορετικότητα.

Η 25η Μαρτίου  είναι διπλή γιορτή. Το έθνος μας γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και παράλληλα την έναρξη της ελληνικής επανάστασης του 1821 ενάντια στην Οθωμανική κυριαρχία. Οι μαθητές της Ε΄ Τάξης του σχολείου μας , με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Πολυξένη Κόφφα και Ειρήνη Μηλίτση, τίμησαν τη μέρα αυτή παρουσιάζοντας σκετς και  θεατρικά, ενώ τραγούδησαν επετειακά τραγούδια με τη συνοδεία του δασκάλου μουσικής ,Νικόλαο Γιαννέλο. Πολλά μπράβο στα υπέροχα παιδιά μας!

 

Το σκάκι θεωρείται άθλημα πνευματικής φύσεως, καθώς γυμνάζει τον νου. Τα παιδιά μέσα από την ενασχόλησή τους με αυτό οξύνουν τη μνήμη τους, αναπτύσσουν την υπομονή τους καθώς και ισχυρές φιλίες μεταξύ τους. Από τις αρχές του Μάρτη το σκάκι μπήκε στο σχολείο μας  κι  ο ελεύθερος χρόνος του διαλείμματος αξιοποιείται με τον πιο ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο.σκακι

Την Τετάρτη 13-03-2024 οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης επισκέφτηκαν το Ιστορικό- Λαογραφικό Μουσείο  “Λ. και Ν. Σακελλαρίου” .Ήταν μια διδακτική επίσκεψη που είχε ως στόχο να ενημερωθούν τα παιδιά για την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της Καρδίτσας αλλά και όσων περιοχών την επηρέασαν διαχρονικά.