Ημερίδα για τα προγράμματα Erasmus+

    Την Τρίτη, στις 24 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα  «Τα πρώτα βήματα στο Erasmus+». Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, και δη του κ Διευθυντή, κ Κωνσταντίνου Γκόλτσου, και της κα Μαρίας Καριτζιά, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων, και έλαβε χώρα στην αίθουσα «Γεώργιος Τζιώτας» του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

    Η κα Αθηνά Καζάνα, εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας και συντονίστρια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+  στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και στο Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης, Καρδίτσας, σε συνεργασία με την κα Χρύσα Διαμαντή, εκπαιδευτικό Αγγλικής Γλώσσας επίσης, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, παρουσίασαν με ακρίβεια τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσει ένας εκπαιδευτικός που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει στο σχολείο του ένα σχετικό πρόγραμμα. Αφού διέκριναν τα είδη των προγραμμάτων Erasmus+ που υπάρχουν, ΚΑ1 και ΚΑ2, επεξήγησαν τη διαδικασία υποβολής τους, τις προθεσμίες και τις αιτήσεις τους. Τόνισαν επίσης τη σπουδαιότητα της συνεργασίας ολόκληρου του Συλλόγου Διδασκόντων, τα οφέλη που αποκομίζουν τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί στην ανάπτυξη και εξέλιξη των γλωσσικών, τεχνολογικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων τους και την αναμφισβήτητη προβολή του σχολείου στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

      Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με την κα Ελένη Πρίτσα, Προϊσταμένη του Δημοτικού Σχολείου Καλλίθηρου, η οποία παρουσίασε τα επίσης ευρωπαϊκά προγράμματα, eTwinning, τη διαδικασία υλοποίησής τους και ενθάρρυνε όλους τους παρόντες εκπαιδευτικούς στην ενασχόλησή τους μ’ αυτά.

     Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η κα Αριστέα Παπαδημητρίου, Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας και η δασκάλα της β’ τάξης του 2ου Δημοτικού, κα Ειρήνη Μηλίτση. Προσήλθαν ακόμη διευθυντές εταίρων σχολείων, εκπαιδευτικοί Αγγλικής Γλώσσας, δάσκαλοι και νηπιαγωγοί των σχολείων του Ν. Καρδίτσας.

     Το περιεχόμενο της εισήγησης της μπορείτε να το δείτε εδώ.

erasmus1   erasmus2   erasmus3