Οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το πιο «νόστιμο» έθιμο της Γαλλίας. Στις 2 Φεβρουαρίου στη Γαλλία γιορτάζεται η γιορτή της Chandeleur (Γιορτή των Κεριών). Οι μαθητές/τριες γνώρισαν τη θρησκευτική προέλευση της γιορτής – συνδέεται με την γιορτή της Υπαπαντής κατά τη διάρκεια της οποίας άλλοτε πραγματοποιούσαν λιτανεία με αναμμένα κεριά (Γιορτή των Κεριών).
Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι μαθητές απόλαυσαν τις αγαπημένες τους κρέπες, μια και η συγκεκριμένη γιορτή είναι επίσης γνωστή και ως η γιορτή της κρέπας. Αυτήν την ημέρα παραδοσιακά σε όλα τα σπίτια ετοιμάζεται το αγαπημένο αυτό πιάτο καθώς, σύμφωνα με έναν παλιό μύθο, εάν την ημέρα της Chandeleur δεν γίνονταν κρέπες, η σοδειά τού σιταριού όλης της χρονιάς θα καταστρεφόταν.
Έφτιαξαν όμορφες κατασκευές και ζωγραφιές· συμμετείχαν τέλος στο έθιμο του αναποδογυρίσματος της κρέπας, σύμφωνα με το οποίο το να αναποδογυρίσουν την κρέπα κρατώντας ένα νόμισμα στο άλλο χέρι εξασφαλίζει την ευημερία.




