Το 27ο Δημοτικό Σχολείο στη Φινλανδία

Ευρωπαϊκά προγράμματα

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Leap to the Future” δύο μαθητές και δύο μαθήτριες τους σχολείου μας έζησαν μία μοναδική εβδομάδα από τις 27/02 έως τις 03/03 στο μακρινό Kalajoki της Φινλανδίας, συνοδεία δύο εκπαιδευτικών, της κας Κατερίνας Μπουχώρη και της κας Βασιλικής Χάψα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ξεναγήθηκαν στο φινλαδικό σχολείο και γνωρίστηκαν και συνεργάστηκαν με είκοσι μαθητές και μαθήτριες από τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Πορτογαλία.

Τα παιδιά μας αλληλεπίδρασαν με τα υπόλοιπα παιδιά σε δραστηριότητες αθλητικές και ψυχαγωγικές και κυρίως σε δραστηριότητες δημιουργίας video με την εφαρμογή Light Painting, που ήταν και ο κατεξοχήν εκπαιδευτικός στόχος αυτού του ταξιδιού. Επίσης, εκπαιδευτικοί και παιδιά δοκίμασαν πιάτα της φινλανδικής κουζίνας, εξερεύνησαν το πανέμορφο Kalajoki, έπαιξαν ώρες ατελείωτες με το χιόνι και είχαν την τύχη να θαυμάσουν το μοναδικό Βόρειο Σέλας!

Καθώς, λοιπόν, για την Greek team το ταξίδι αυτό θα μείνει αξέχαστο, ελπίζουμε κι άλλα παιδιά του Σχολείου μας να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν αντίστοιχες εμπειρίες συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus!

finland 01 finland 02 finland 03 finland 04