Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄ Τάξης του 24ου Δ.Σχ.Καλαμάτας θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Kids΄ Athletics που θα διοργανωθεί στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας από τις 9:00 π.μ- 12:30 μ.μ.
Το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ κι έχει ως σκοπό να καταστήσει όσο πιο δημοφιλή γίνεται τα αγωνίσματα του Κλασσικού Αθλητισμού στα παιδιά, μέσα από ένα συνδυασμό ποικίλων αθλητικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε μορφή παιχνιδιού.
Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων:
α) τα αγωνίσματα δρόμου
β) τις ρίψεις
γ) τα άλματα
και απευθύνεται σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες : 7-8 ετών, 9-10 ετών και 11-12 ετών.
Στο τέλος του προγράμματος επιβραβεύεται τόσο η προσπάθεια όσο και η συμμετοχή όλων των παιδιών και τους προσφέρονται αναμνηστικά διπλώματα.