Αιτήσεις μαθητών Στ’ τάξης για το πειραματικό γυμνάσιο Καλαμάτας

Σύμφωνα με την σχετική Υ.Α. που έχει δημοσιευθεί στο Φ.Ε.Κ. 2184 τ.Β΄ /25-05-2021 ορίζεται προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία από την 28η Μαΐου έως την 17η Ιουνίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης

http://dipe.mes.sch.gr/autosch/joomla15/index.php/teleytaia-nea/2016-05-26-09-09-31/1237-2021-05-28-09-31-53

Εγγραφή στην εισαγωγική τάξη (Α΄Τάξη ) του πειραματικού σχολείου Καλαμάτας

Μετά το χαρακτηρισμό του 10ου Δ. Σ. Καλαμάτας ως Πειραματικού Σχολείου και την παύση ισχύος των ορίων της σχολικής του περιφέρειας και σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, δίνεται η δυνατότητα σε όσους μαθητές/τριες πρόκειται να φοιτήσουν στην Α΄ τάξη για το σχολικό έτος 2021-2022 και το επιθυμούν, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εγγραφεί ήδη σε κάποιο Δημοτικό Σχολείο, να υποβάλλουν σχετική ηλεκτρονική αίτηση  από σήμερα 28-5-2021 έως και 17-6-2021.

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 (Padlet τμήματος Ε2)

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το Padlet που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Ε2 τάξης του σχολείου μας υπό την καθοδήγηση της κ. Κονταργύρη Γεωργίας, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

https://el.padlet.com/gkontargyre/ifmwfso4afdzwzdi

Βίντεο από τους μαθητές της Ε’ τάξης (Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας)

Ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Ε’ τάξης του 24ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, για τη δράση που πραγματοποιεί «το Χαμόγελο του Παιδιού», #Μίλα_τώρα, με αφορμή την Ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, 6η Μαρτίου

(Το βίντεο αναρτάται μετά τη σχετική γονική συναίνεση των εικονιζόμενων μαθητών)

Ενημέρωση για την υπηρεσία κοινωνικής λειτουργού

Αγαπητοί μας γονείς,
Με χαρά σας ενημερώνουμε για την υπηρεσία κοινωνικής λειτουργού στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2020-2021 στο πλαίσιο της Πράξης : “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς” για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19.
Το έργο της κοινωνικής λειτουργού στοχεύει στην ενημέρωση, τη συμβουλευτική και την υποστήριξη της οικογένειας, των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου, καθώς και την παρέμβασή της τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Απευθύνεται σε όλο το μαθητικό πληθυσμό του σχολικού πλαισίου και θα έρχεται σε συνεργασία με την ψυχολόγο. Τα ατομικά προγράμματα ή η παρατήρηση στην τάξη, πού αφορά ένα συγκεκριμένο παιδί, χρειάζονται έγγραφη συναίνεση γονέα.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό της υπηρεσίας της κοινωνικής λειτουργού, κ. Γεωργιάννας Δημητροπούλου, η οποία θα βρίσκεται στο σχολείο κάθε Τετάρτη από τις 8:15 έως τις 12:25 και κάθε Παρασκευή από τις 11:40 έως τις 13:15 θα γίνονται προγραμματισμένα ραντεβού με γονείς και μαθητές κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου, [ ΤΗΛ. 2721082884 ] έτσι ώστε τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται σε ιδιαίτερο χώρο με ησυχία και με την προσοχή που απαιτείται. Οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές.
Επιπλέον υλικό θα αναρτάται στο e class.

Ενημέρωση για την υπηρεσία Σχολικής Ψυχολόγου

Αγαπητοί μας γονείς,

 

Με χαρά σας ενημερώνουμε για την υπηρεσία Σχολικής  Ψυχολόγου στο σχολείο μας για το σχολικό έτος 2020-2021 στο πλαίσιο της Πράξης : “Υποστήριξη σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης από Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς” για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19.

Το έργο της Σχολικής  Ψυχολόγου στοχεύει στην στήριξη της οικογένειας,  των μαθητών, που μέχρι τώρα δεν υπήρχε με αυτόν τον τρόπο, καθώς και την παρέμβασή της τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Απευθύνεται σε όλο το μαθητικό πληθυσμό του σχολικού πλαισίου καθώς και σε Γονείς. Τα  ατομικά  προγράμματα  ή η παρατήρηση στην τάξη, πού αφορά ένα συγκεκριμένο παιδί, χρειάζονται έγγραφη συναίνεση γονέα.

Όλα τα προγράμματα στοχεύουν   στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών και την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της υπηρεσίας της ψυχολόγου, κ. Ακριβής Κυριακοπούλου, που θα βρίσκεται στο σχολείο κάθε Τετάρτη από τις 8:15 έως τις 12:25 και κάθε Παρασκευή από τις 11:30 έως τις 13:15 θα γίνονται προγραμματισμένα ραντεβού με γονείς, και μαθητές κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου, έτσι ώστε τα ζητήματα να αντιμετωπίζονται σε ιδιαίτερο χώρο με ησυχία και με την προσοχή που απαιτείται. Όλα αυτά όταν το σχολείο είναι ανοιχτό.

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά μαζί της καλώντας και κλείνοντας ραντεβού στο τηλέφωνο του σχολείου κάθε Τετάρτη από τις 10:00 έως τις 13:00 και κάθε Παρασκευή από τις 10:00 έως τις 11:15.

Οι πληροφορίες είναι εμπιστευτικές και όλες οι παρεμβάσεις σκοπεύουν στην προάσπιση της βέλτιστης ανάπτυξης των μαθητών σε όλα τα επίπεδα: γνωστικό και ψυχοκοινωνικό.

 Περισσότερα αλλά και ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω της ηλεκτρονικής τάξης της κ. Ακριβής στο e class, όπου έχουν ανέβει ήδη κάποια κείμενα για ανάγνωση.

Έναρξη τηλεκπαίδευσης

Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 18/11 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας WEBEX και είναι  υποχρεωτική.

Η διάρκεια κάθε διδακτικής ώρας είναι   30 λεπτά  και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται  από τις 2.10 έως τις 5.20 μμ. για τα Δημοτικά. Ανάμεσα στις διδακτικές ώρες θα γίνονται 10λεπτα διαλείμματα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας θα λάβουν μέσω email εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα του τμήματός τους. Στο κάτω μέρος του προγράμματος θα βρουν τους συνδέσμους (links)  των ηλεκτρονικών αιθουσών των δασκάλων τους καθώς και των εκπαιδευτικών ειδικότητας που θα διδάσκουν κάθε φορά.

Για να μπείτε στην ηλεκτρονική τάξη του εκπαιδευτικού , αρκεί να πατήσετε τον αντίστοιχο κάθε φορά σύνδεσμο(link).

Στοιχεία λογαριασμού μαθητών στο ΠΣΔ – Ανάκτηση

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για τις 2 παρακάτω περιπτώσεις:
1)   Γνωρίζω το όνομα χρήστη του μαθητή αλλά έχασα τον κωδικό πρόσβασης
  • Αν γνωρίζετε το όνομα χρήστη του μαθητή επισκεφτείτε τη διεύθυνση :   https://register.sch.gr/password/reset_password/  και ακολουθώντας τις οδηγίες μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό χρησιμοποιώντας το email  ή το κινητό τηλέφωνο του κηδεμόνα που δηλώσατε κατά την εγγραφή του μαθητή. Προσοχή! Αν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης μην προχωρείτε σε ανάκτηση του. Η ανάκτηση δεν θα διορθώσει το πρόβλημα εισόδου σε κάποια υπηρεσία.
  • ΜΟΝΟ σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να κάνετε ανάκτηση με τον παραπάνω τρόπο, θα πρέπει να απευθυνθείτε στο σχολείο, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα ώστε να εκδοθεί νέος κωδικός στον μαθητή.  Το σχολείο δεν γνωρίζει του κωδικούς πρόσβασης των μαθητών.  Μπορεί μόνο να ζητήσει από το ΠΣΔ την έκδοση νέου ύστερα από σχετικό αίτημα του κηδεμόνα.

2)   Έχασα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του μαθητή.

  • Απευθυνθείτε στο σχολείο, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα, ώστε να σας γνωστοποιηθεί μέσω email το όνομα χρήστη του μαθητή και να κάνετε ανάκτηση ή να εκδοθεί νέος κωδικός πρόσβασης, όπως περιγράφεται στην 1η περίπτωση.

 

Ενημέρωση για την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το πρόγραμμα λειτουργίας του σχολείου μας τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 είναι το παρακάτω:

Ώρα 08.00 – 08.15 ώρα προσέλευσης των μαθητών.

Οι μαθητές θα έχουν μαζί τους τη σχολική τσάντα μαζί με το μπουκάλι νερό, το αντισηπτικό καθώς και θα φορούν μάσκα πάνινη ή ιατρική.

Η είσοδος των μαθητών θα γίνει εντός του χώρου του σχολείου μόνο εφόσον φορούν τη μάσκα σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ. Φύλλου 3780/ 8-9-2020.

Θα εισέλθουν στις τάξεις, θα γνωρίσουν τους εκπαιδευτικούς και θα ενημερωθούν για τη σωστή χρήση της μάσκας καθώς και για την ύλη των μαθημάτων της τάξης τους.

ΔΕΝ επιτρέπεται η ΕΙΣΟΔΟΣ στους γονείς των μαθητών εντός του χώρου του σχολείου.

Κατ΄ εξαίρεση θα μπορούν με χρήση μάσκας θα εισέλθουν οι γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης οι οποίοι θα καθίσουν στην κερκίδα κρατώντας τις αποστάσεις.

Ώρα 11.00 θα γίνει ο Αγιασμός από τον Ιερέα της Αγίας Αικατερίνης παρουσία των μαθητών της Α΄ τάξης καθώς και των εκπαιδευτικών.

Ώρα 11.30 οι μαθητές θα αποχωρήσουν κατά τμήμα κρατώντας τις αποστάσεις.

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ