ΠΑΣΧΑ

Τι γιορτάζουμε το Πάσχα

Έθιμα το Πάσχα

Τα έθιμα του Πάσχα (έθιμα λέμε αυτά που συνηθίζουμε να κάνουμε τις ημέρες των γιορτών) είναι διαφορετικά σε κάθε περιοχή της Ελλάδας κι επίσης είναι διαφορετικά τώρα σε σχέση με παλαιότερα χρόνια. Ξέρετε μήπως κάποια από αυτά; Τι θυμάστε από το περσινό Πάσχα; Για να θυμηθούμε κάποια όλοι μαζί διαβάζοντας το ωραίο παραμύθι που ακολουθεί :

Το Πάσχα της γιαγιάς

Λοιπόν , φέτος θα ζήσουμε κάπως διαφορετικά το Πάσχα όπως καταλαβαίνετε… Δε θα μπορέσουμε να βγούμε έξω και να κάνουμε όλα αυτά που θα θέλαμε όπως να πάμε στην εκκλησία αλλά μπορούμε πολλά από τα πασχαλινά έθιμά μας να τα τηρήσουμε και μέσα στο σπίτι. Ποια νομίζετε ότι είναι αυτά που θα μπορούσαμε να κάνουμε; Λαζαράκια,κουλουράκια , τσουρέκια , αυγά , λαμπάδες…

Τώρα μπορείτε να παίξετε τα παιχνίδια που ακολουθούν.

Καθώς τοποθετείτε κάθε εικόνα στη σωστή θέση μπορείτε να διηγείστε στη μαμά ή στο μπαμπά την ιστορία του Πάσχα

Θυμάστε ποια είναι τα έθιμα του Πάσχα;Προσοχή μη μπερδευτείτε…

Τα έθιμα του Πάσχα : Σωστό ή Λάθος

Σάββατο του Λαζάρου

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον Λάζαρο!

Το Σάββατο του Λαζάρου σε ορισμένες περιοχές συνηθίζουν να ζυμώνουν μικρά γλυκά ψωμάκια στο σχήμα ανθρώπου με τα χέρια σταυρωμένα στην κοιλιά, τα Λαζαράκια. Παριστάνουν το Λάζαρο που τον ανάστησε ο Χριστός. Το έθιμο λέει: ” όποιος δε πλάσει Λαζαράκια, δε θα χορτάσει ψωμί”.

Πλάστε κι εσείς φέτος τα Λαζαράκια σας και θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας.

 

Επίσης ένα από τα ωραιότερα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών, μας διασκεδάζει, δημιουργούμε και μας φέρνει πιο κοντά.Και φέτος λοιπόν παιδιά μπορείτε στο σπίτι, μιας και ακόμη ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ  να βάψετε μαζί με την οικογένειά σας αυγά για το πασχαλινό σας καλάθι (δείτε πιο κάτω οδηγίες για να κατασκευάσετε το δικό σας καλαθάκι).Αφού  ζωγραφίσετε πρώτα τα αυγά σας με κηρομπογιές με ότι σχέδιο θέλετε, βάψτε τα με κόκκινη βαφή.

Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!!!Δείτε παλαιότερες δημιουργίες μας…

Κατασκευάστε και στολίστε το δικό σας καλαθάκι σύμφωνα με τις οδηγίες(μπορείτε βέβαια να κατασκευάσετε ότι καλαθάκι θέλετε και με τη δική σας φαντασία):

Επίσης μια κατασκευή ακόμη,

μπορείτε σε χαρτί να σχεδιάσετε ένα αυγό σε ότι μέγεθος θέλετε και να το στολίσετε με  ότι διακοσμητικά υλικά (πούλιες, χάντρες, κουμπιά, φτερά, κορδέλες, χρώματα, …) έχετε στο σπίτι.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! 

Στείλτε μας να δούμε  και τις δικές σας δημιουργίες…

Καλό Σαββατοκύριακο και ακούστε το ποιο κάτω παραμύθι….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *