Ένα παιδί Ένας κόσμος: Μαθαίνω για τον κόσμο παίζοντας

Βιωματικό εργαστήρι με τίτλο “Μαθαίνω τον κόσμο παίζοντας πραγματοποιήθηκε για τους μαθητές του Β1. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από εκπαιδευτές/εμψυχωτές του κέντρου Ένα παιδί-Ένας κόσμος.

To “Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος” είναι ένας φορέας ιδιωτικής πρωτοβουλίας για το παιδί & την οικογένεια που στοχεύει στην ευημερία του κάθε παιδιού και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων του. Βασισμένο στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και με πίστη στα οφέλη των πολιτικών ένταξης και ενσωμάτωσης, παρέχει υπηρεσίες πρόληψης και ενδυνάμωσης, εφαρμόζοντας σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους και μεριμνά για το παιδί & την οικογένεια μέσα από μια πρακτική ίσων ευκαιριών και ίσης αντιμετώπισης.

2c6b66d5 d60b 4750 a2a1 ef347f1c591c cbbca09b cd42 4b39 97c4 fd30692bf8a6

“SafIng – Δημιουργώντας ασφαλή και συμπεριληπτικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα”

Προσπαθώντας να οικοδομήσουμε ένα ασφαλές και συμπεριληπτικό σχολείο, συμμετέχουμε στο “Safing – Οικοδομώντας ασφαλή και συμπεριληπτικά περιβάλλοντα μάθησης στο σχολείο”, πρόγραμμα για την Πρόληψη της Βίας που επηρεάζει τα παιδιά και την Προαγωγή της Συμπερίληψης, που υλοποιείται από την ΕΛΙΞ – Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Daphne – Child.
2.

Το έργο αυτό δεν στοχεύει απλώς στην πρόληψη της βίας – στοχεύει στη ριζική αλλαγή της κουλτούρας εντός του σχολείων. Μέσα από τη συνεργασία, την εκπαίδευση και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών, δημιουργούμε κοινότητες μάθησης που προάγουν τον σεβασμό, την ισότητα και την ενδυνάμωση. Το “SafIng” είναι ένα βήμα προς ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου κάθε παιδί νιώθει ότι ανήκει και έχει φωνή.

Στα πλαίσια του προγράμματος, οι μαθητές της Ε τάξης:

  • συμμετέχουν σε εργαστήρια Κοινωνικο-Συναισθηματικής Μάθησης και Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη,
  • σχεδιάζουν, οργανώνουν και υλοποιούν σε συνεργασία με άλλα παιδιά δράση ευαισθητοποίησης απευθυνόμενη στο σύνολο της σχολικής κοινότητας
  • συμμετέχουν σε συνεδρίες μικτών επιτροπών μαθητ(ρι)ών – δασκάλων με στόχο τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση του σχολείου ως ασφαλούς, συμπεριληπτικού και δημοκρατικού εκπαιδευτικού περιβάλλοντος

Safing poster kids page 0001 1