Move and Learn 2

lastlogo

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 07 30 115216

https://school-education.ec.europa.eu/el/etwinning/projects/move-and-learn-2

Το σχολείο μας συμμετέχει μαζί με εκπαιδευτικούς από σχολεία της Γαλλίας, Ελλάδας, Ισπανίας, Πολωνίας και Ιταλίας σε eTwinning project με τίτλο Move and Learn 2. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε στα πλαίσια συνεργασίας Erasmus + KeyAction 1 και επικεντρώθηκε στις ευκαιρίες που παρέχονται από την υλοποίηση ολοκληρωμένης μάθησης περιεχομένου και γλώσσας (CLIL) για την ανάπτυξη εγκάρσιων ή ήπιων δεξιοτήτων. Βασική επιδίωξη ήταν η καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών σχολείων, η ανάπτυξη ευκαιριών για μελλοντικές συνεργασίες, η καλλιέργεια θετικών στάσεων και η απόκτηση γνώσεων σε θέματα σχετικά με τη Φυσική Αγωγή: διατροφή, άσκηση, υγεία καθώς και η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας των συμμετεχόντων μέσα από δραστηριότητες που προάγουν την διαπολιτισμικότητα.  Η χρήση των νέων τεχνολογιών της πληροφορικής ήταν το εκπαιδευτικό εργαλείο ώστε οι συμμετέχοντες να αλληλεπιδράσουν, να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα των δραστηριοτήτων τους.

Οι μαθητές, μέσα από συνεργατικές, βιωματικές δράσεις και παιγνιώδεις δραστηριότητες και με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων:

  • Ανέπτυξαν και βελτίωσαν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
  • Ασκήθηκαν στην ομαδική εργασία με κοινό στόχο την ολοκλήρωση του έργου.
  • Ανέπτυξαν δεξιότητες στη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων όπως το kahoot, padlet, κ.α.
  • Ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας με μαθητές από διαφορετικά πολιτισμικά και γλωσσικά περιβάλλοντα καλλιεργώντας έτσι την αποδοχή, τον σεβασμό και τη συνεργασία μεταξύ τους.
  • Χρησιμοποίησαν την αγγλική γλώσσα ως κοινή γλώσσα επικοινωνίας κι ασκήθηκαν ιδιαίτερα στη χρήση της .
  • Γνώρισαν και συνεργάστηκαν με μαθητές κι εκπαιδευτικούς από άλλα ευρωπαϊκά σχολεία, γεγονός που ενίσχυσε την ευρωπαϊκή τους συνείδηση και ταυτότητα.
  • Ανέπτυξαν την κριτική τους σκέψη.
  • Εκφράστηκαν με ποικίλους δημιουργικούς τρόπους.
  • Απέκτησαν βασικές γνώσεις και υιοθέτησαν θετικές στάσεις σχετικά με τη σωστή διατροφή και άσκηση του σώματος.

Στα πλαίσια του προγράμματος 4 εκπαιδευτικοί από τη Γαλλία επισκέφτηκαν το σχολείο μας για job shadowing και προγραμματίζεται για το νέο σχολικό έτος επίσκεψη 6 μαθητών του σχολείου μας και 3 εκπαιδευτικών (group mobility) στο σχολείο της Γαλλίας.

Μετάβαση στο padlet.com

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 07 30 114947

https://prezi.com/p/azlp40pllwz_/move-and-learn-2/

Υπεύθυνη για την υλοποίηση και το συντονισμό του προγράμματος στο σχολείο μας ήταν η δασκάλα της Α΄τάξης Μποζονέλου Κωνσταντίνα, η οποία με την ολοκλήρωση του έργου κατέθεσε αίτηση ώστε να λάβει ετικέτα ποιότητας.