Ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning : Us and our life

https://padlet.com/konstantina_boz/rwn0zvlfejfg

Η παρέα του Β2, το Β1 και το Δ2 του σχολείου μας σε συνεργασία με σχολεία από τη Φινλανδία και την Γαλλία υλοποιούμε πρόγραμμα με θέμα τους μαθητές και την καθημερινή ζωή τους. Θα ανταλλάξουμε πληροφορίες, θα γνωριστούμε και θα διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες!!!

Πρώτη μας δραστηριότητα να συστηθούμε! Πώς αλλιώς, παρά με ζωγραφική που  μας αρέσει και πολύ!! Όλα τα πορτρέτα μας μαζί με πληροφορίες για τα αγαπημένα μας χρώματα, φαγητά, χόμπυ και εποχές χώρεσαν σε ένα ψηφιακό κολάζ που μπορείτε να δείτε εδώ  καθώς  και σε ένα ωραίο…κήπο στην τάξη μας!!!

https://blogs.sch.gr/kbozonelou

Η συμμετοχή μας στο Erasmus+

Η νέα ιστοσελίδα του σχολείου μας στην οποία περιγράφεται η εμπειρία μας από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Erasmus+. Η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς. Σε λίγες μέρες θα αναρτηθούν και τα αποτελέσματα της συμμετοχής τριών εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο επιμορφωτικό σεμινάριο που έγινε στην Ισπανία το Νοέμβριο. Το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στη Φινλανδία, ενώ αρχές Μαρτίου θα επισκεφτούν το σχολείο μας τρεις εκπαιδευτικοί από την Αυτόνομη Κοινότητα Castilla-La Mancha της Ισπανίας. Θα μείνουν στο σχολείο μας για 2 εβδομάδες για επιτόπια παρακολούθηση εργασίας (job shadowing).

m-learning στην πράξη!!

Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο δώρισε στο σχολείο μας 10Laptops δίνοντάς μας έτσι την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στη διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση. Πρώτο μάθημα με τη χρήση φορητών συσκευών με τους μαθητές της Δ τάξης, εξάσκηση στη σύγκριση των δεκαδικών αριθμών με τη χρήση του διαδικτυακού εργαλείου παιχνιδοποίησης jognog. Το jognog σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε από μια πληθώρα ψηφιακών παιχνιδιών για εξάσκηση στα μαθηματικά, τα αγγλικά κ.α, να δημιουργήσετε τα δικά σας κουίζ, να φτιάξετε τη δική σας ηλεκτρονική τάξη, να εγγράψετε τους μαθητές σας, να εργάζονται ατομικά ή ομαδικά, στο σχολείο ή το σπίτι.

…γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου

Μπορεί να μην κερδίσαμε στο διαγωνισμό, αλλά σίγουρα το περιβάλλον κέρδισε!!!

Για δεύτερη χρονιά φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης. Φέτος μάλιστα συνεργαστήκαμε με το 129ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, το οποίο μαζί με τις δικές μας συσκευασίες κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 20.000 συσκευασίες. Φυσικά μαζί μας ανακύκλωναν και οι μαθητές του 165ου Δ.Σ

Αξιοσημείωτη ήταν φέτος η ανταπόκριση των γονέων των μαθητών μας και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα!

Τελικά στο φετινό διαγωνισμό ανακυκλωθηκαν πάνω από 2.000.000 πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες από 1/10 έως 20/12/2017. Η ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ αποτελεί το πιο αισιόδοξο μήνυμα για την περιβαλλοντική εκπαίδευση της νέας γενιάς.