Εβδομάδα Κώδικα 10-25 Οκτωβρίου

 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης 4 και 9:

Ποιοτική Εκπαίδευση και Καινοτομία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3 Φέτος η τάξη μας πήρε μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα. Ο κώδικας είναι η γλώσσα που καταλαβαίνουν οι υπολογιστές και αποτελείται από μικρά βήματα που μπαίνουν σε σειρά.

Οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, έφτιαξαν γραμμές κώδικα, χρησιμοποιώντας καρτέλες κατεύθυνσης. Τον κώδικα που έφτιαξε η κάθε ομάδα, τον εκτέλεσε κάποια άλλη ομάδα. Στόχος ήταν να μετακινηθεί το ρομποτάκι της τάξης μας στα χρωματιστά τετραγωνάκια της αυλής, ακολουθώντας δύο σενάρια:
Το πρώτο είναι να περάσει από όσο το δυνατόν περισσότερα φρούτα που βρίσκονται σε διάφορα τετράγωνα και το δεύτερο να περάσει από όσο το δυνατόν περισσότερα τετράγωνα αφήνοντας σπόρους, σαν κηπουρός που σπέρνει τον κήπο του.

Το εργαστήριο αυτό υπηρετεί πολλαπλούς στόχους: προωθεί την Υγιεινή Διατροφή, προτρέπει στην καλλιέργεια πρασίνου ως αντίβαρο για την Κλιματική Αλλαγή και δίνει ταυτόχρονα την ευκαιρία στους μαθητές να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό.

Κατηγορίες: 17 Στόχοι, Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Παγκόσμιες Ημέρες, Τρώω υγιεινά & αθλούμαι!. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.