Επιμορφωτικό υλικό του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, το οποίο αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο των επιμορφωτικών ημερίδων των ΣΕΕ ΠΕ60 με θέμα “Ενταξιακές Πρακτικές στην Προσχολική Εκπαίδευση”.

Το υλικό του Επιπέδου 1 έχει σχεδιαστεί με στόχο να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον αυτισμό και τον τρόπο  που επηρεάζει τα παιδιά στο σχολείο.

Στόχοι

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης θα μπορείτε να:

  • αναγνωρίζετε τους 4 βασικούς τομείς της ανάπτυξης τους οποίους θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όταν έρχεστε σε επαφή με παιδιά με αυτισμό.
  • Να αντιλαμβάνεστε την σημασία του να κατανοείτε ένα παιδί με αυτισμό και το προφίλ με τα δυνατά και αδύνατα σημεία του.
  • Να αναγνωρίζετε τους βασικούς τομείς τους οποίους θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά με αυτισμό να χτίσουν σχέσεις με τους συνομηλίκους και με το προσωπικό του σχολείου.
  • να αναγνωρίζετε ότι πολλά παιδιά με αυτισμό μπορεί να είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε οπτικά και απτικά ερεθίσματα, ήχους, γεύσεις και μυρωδιές και ότι αυτό μπορεί να επηρεάζει τόσο την συναισθηματική τους κατάσταση όσο και τη μαθησιακή διαδικασία.

Για να κατεβάσετε το σχετικό κείμενο κάντε κλικ εδώ.

Κατηγορίες: Υλικό Επιστ. & Παιδ. υποστήριξης. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.