ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «Ο Μεταξούλης»

IMG 4671 1

Σήμερα οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την  παράσταση «Ο Μεταξούλης» της θεατρικής ομάδας Animagnet. Με την παρέα των εντόμων τα Νηπιάκια γνώρισαν τη σημασία της συμπερίληψης και της ενσυναίσθησης!

IMG 4683

Μια θεατρική παράσταση που μιλάει για το bullying, την αξία της φιλίας και της οικογένειας αλλά και την ανάγκη του να ακούμε τις φωνές και τα ταλέντα που έχουμε μέσα μας.

IMG 4685 IMG 4684
Τα παιδιά μετά το τέλος της παράστασης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ηθοποιούς αλλά και τις κούκλες. Με όλες τις εντυπώσεις να τις κλέβει ο Μεταξούλης!

Προσεγγίζοντας το Πάσχα (ΜΕΡΟΣ 2ο)

 

IMG 4690
«Ποια είναι τα έθιμα του τόπου μας για το Πάσχα; Γιατί η ερχόμενη εβδομάδα λέγεται Μεγάλη; Γιατί βάφουμε τα αβγά κόκκινα;»
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα κλήθηκαν να διερευνήσουν οι μαθητές μας αυτές τις ημέρες… Έτσι αναζήτησαν πληροφορίες σε βιβλία, το διαδίκτυο αλλά και από αφηγήσεις των γονιών τους για να τα απαντήσουν.
Στη συνέχεια δημιούργησαν εικαστικές δημιουργίες με άχρηστα υλικά, ενώ δεν έλειψαν και οι προσεγγίσεις κειμένων παιδικής λογοτεχνίας.

IMG 4691IMG 4688 IMG 4689IMG 4666 IMG 4665Και του χρόνου!!!! 

Προσεγγίζοντας το Πάσχα! ΜΕΡΟΣ 1

Οι μικροί μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα γεγονότα του Πάσχα μέσα από μία ευφάνταστη παρουσίαση. Η ιστορία τους κίνησε το ενδιαφέρον και τους οδήγησε να διερευνήσουν και οι ίδιοι τα γεγονότα διατυπώνοντας προβληματισμούς και ερωτήσεις.


Λήψη αρχείου

Οι μαθητές ξεκίνησαν το ταξίδι στην ιστορία και στην παράδοση μαθαίνοντας τα κάλαντα τα του Λαζάρου. Απολαύστε τις φωνούλες τους!