13ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες;;

Για άλλη μια χρονιά το νηπιαγωγείο μας πήρε μέρος στον  Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες; Τον 13ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους Cinema… διάβασες; συνδιοργανώνουν  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Προεδρία της Κυβέρνησης), το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας, η ΕΡΤ ΑΕ (Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση), το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο –Σπίτι της Κύπρου. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δοθεί στους/στις μαθητές/τριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη «γλώσσα» της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Το Α τμήμα πήρε μέρος στον διαγωνισμό με μια ταινία η οποία έγινε με τη συνεργασία και άλλων νηπιαγωγείων.  Η ταινία μας “Το όνειρο της επιστροφής”, με πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές των συνεργαζόμενων νηπιαγωγείων, διαπραγματεύεται την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Πρωταγωνίστρια είναι η Μελίνα, ένα κορίτσι που διηγείται την ιστορία του Παρθενώνα μέσα στους αιώνες. Η μία σκηνή διαδέχεται την άλλη. Από τον Φειδία και τον Περικλή, στα Παναθήναια και στους κατακτητές, έως την αρπαγή των γλυπτών από τον Λόρδο Έλγιν, η Μελίνα μας διηγείται και ονειρεύεται την επιστροφή τους. Τα αγάλματα ζωντανεύουν η Μελίνα τα παίρνει από το χέρι και τα μεταφέρει στην Ελλάδα! Ένα όνειρο, που ίσως μια μέρα, βγει αληθινό, καθώς η Μελίνα ξυπνά, τρέχει να δει τα γλυπτά… δεν υπάρχουν ήταν όλα ένα όνειρο! Αλλά ξέρει πως όταν θες κάτι πάρα πολύ τα όνειρα βγαίνουν αληθινά… 

Επίσης πήραμε μέρος στον διαγωνισμό και στην κατηγορία αφίσας. Συνεργατικά με τα υπόλοιπα σχολεία που κάναμε την ταινία δημιουργήσαμε και μια αφίσα μέσω ψηφιακού εργαλείου. 

Η αφίσα μας απέσπασε το 2ο πανελλήνιο βραβείο στον διαγωνισμό.

Επιπλέον συμμετείχαμε στον διαγωνισμό με τη δημιουργία ενός animation με θέμα τη διατροφή. Για να είναι μια τροφή υγιεινή δεν αρκεί απλά να ανήκει στην κατηγορία των φρούτων και των λαχανικών. Μεγάλη σημασία έχει η διάρκεια του ταξιδιού του από τον τόπο παραγωγής του στο πιάτο μας. Είμαστε λοιπόν χαρούμενοι και υγιείς όταν καταναλώνουμε χαρούμενες τροφές . Δηλαδή τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και δεν έχουν ταλαιπωρηθεί κατά την μεταφορά τους. Στην κατηγορία animation πήραμε το 3ο πανελλήνιο βραβείο. 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στη δημιουργία των ταινιών. 

ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2023

«Είμαι ένα βιβλίο. Διάβασέ με» είναι το μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, που έχει χρώμα ελληνικό και θα ταξιδέψει στον κόσμο όλο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σήμερα, Κυριακή 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Καθιερώθηκε πριν από 57 χρόνια (1966), από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία, σε μια προσπάθεια διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας. Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ – International Board on Books for Young People) έχει την ευκαιρία να γίνει χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Επιλέγει ένα θέμα και καλεί έναν γνωστό συγγραφέα να γράψει ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και έναν γνωστό εικονογράφο να φιλοτεχνήσει μια αφίσα. Το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ –Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ανέλαβε, για τρίτη φορά στην ιστορία του, να δημιουργήσει το μήνυμα και την αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2023. Το 1991, το μήνυμα έγραψε η Ρένα Καρθαίου και το εικαστικό δημιούργησε η Βάσω Ψαράκη, ενώ το 2004 το μήνυμα έγραψε η Αγγελική Βαρελλά και το εικαστικό δημιούργησε ο Νικόλας Ανδρικόπουλος. Φέτος, η αφίσα και το μήνυμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας δυο διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών· του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου και της εικονογράφου Φωτεινής Στεφανίδη. Μαζί, ήθελαν να γιορτάσουν τη δύναμη των παιδικών βιβλίων στην προώθηση των αξιών της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ένταξης, καθώς και στη σύνδεση των ανθρώπων μέσω της ανοχής και της κατανόησης.

Το μεστό, λυρικό, συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο:  «Είμαι ένα βιβλίο. Είσαι ένα βιβλίο. Όλοι είμαστε βιβλία. Η ψυχή μου είναι η ιστορία που αφηγούμαι. Κάθε βιβλίο έχει τη δική του ιστορία να πει. Μπορεί να φαινόμαστε εντελώς διαφορετικά –άλλα μεγάλα, άλλα μικρά, άλλα πολύχρωμα, άλλα μαυρόασπρα, άλλα με λίγες σελίδες κι άλλα με πολλές.

Μπορεί να συμφωνούμε ή να λέμε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Όμως αυτή είναι η ομορφιά μας. Θα ήταν πολύ βαρετό να ήμασταν όλα ίδια. Καθένα μας είναι μοναδικό.

Και καθένα από εμάς έχει το δικαίωμα να το σέβεσαι, να το διαβάζεις χωρίς προκαταλήψεις, να έχει τη θέση του στη βιβλιοθήκη σου.

Μπορείς να έχεις τις απόψεις σου για εμένα. Μπορείς να ερευνάς, να κρίνεις και να σχολιάζεις ό,τι διαβάζεις.

Μπορείς να με βάλεις πίσω στο ράφι ή να με κρατήσεις σφιχτά στην αγκαλιά σου και να ταξιδέψουμε μαζί πολύ μακριά.

Αλλά ποτέ μην αφήσεις κάποιον να με πετάξει ή να με διώξει σε άλλο ράφι. Ποτέ μη ζητήσεις την καταστροφή μου ή μην επιτρέψεις σε κάποιον να με καταστρέψει.

Κι αν έρθει κάποιο βιβλίο από άλλο ράφι στο δικό σου, γιατί κάποιος ή κάτι το έδιωξε μακριά, κάνε χώρο. Αν πας λίγο πιο κει, χωράει δίπλα σου.

Προσπάθησε να νιώσεις όπως νιώθει. Κατάλαβέ το. Προστάτεψέ το. Μπορεί να βρεθείς εσύ στη θέση του αύριο.

Γιατί κι εσύ είσαι ένα βιβλίο. Όλοι είμαστε βιβλία.

Έλα, φώναξέ το δυνατά, ώστε να το ακούσουν όλοι: “Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με”».

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου 2023 είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στην τάξη μας μέσω τηλεδιάσκεψης τη συγγραφέα Πασχαλιά Τσενέ. Τη συγγραφέα του παραμυθιού “Ένα σπίτι για το κοτσύφι”. To παραμύθι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή και την εικονογράφηση έκανε η Κατερίνα Μηνογιάννη.

Τη γνωρίσαμε , μας μίλησε για το βιβλίο της, μάθαμε πολλά για τα βιβλία και για το ταξίδι που κάνουν μέχρι να φτάσουν στα χέρια μας.  Η υπόθεση του παραμυθιού είναι : Ένα νεαρό κοτσύφι ετοιμάζεται να φτιάξει το δικό του σπιτικό, καθώς έχει μεγαλώσει αρκετά για να μένει με τους γονείς του. Πιστεύει ότι θα είναι μια εύκολη διαδικασία, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και ακούγοντας τις συμβουλές των υπόλοιπων κατοίκων του δάσους, μπλέκει σε μια ατέλειωτη περιπέτεια εύρεσης της καταλληλότερης φωλιάς. Θα μπορέσει ο μικρός κότσυφας να βρει τον δικό του δρόμο και ν’ ακούσει τις δικές του μοναδικές ανάγκες για να φτιάξει το σπίτι των ονείρων του; Πόσο εύκολο είναι στ’ αλήθεια να μείνεις πιστός στον στόχο σου όταν όλοι έχουν κάτι διαφορετικό να σου προτείνουν;  Η συγγραφέας με μεγάλη χαρά κι ένα τεράστιο χαμόγελο μας αφηγήθηκε το παραμύθι. Τα μικρά μας κοτσυφάκια φόρεσαν τις μάσκες που έκαναν και άκουσαν το παραμύθι με μεγάλη προσοχή. Και φυσικά δεν παρέλειψαν να κάνουν ερωτήσεις στη συγγραφέα. 

 

 

Τελειώνοντας την αφήγηση και αφού απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών ζήτησε από τα παιδιά να φτιάξουν φωλιά για το κοτσύφι.

 

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Πασχαλιά Τσενέ για την όμορφη αυτή επίσκεψη στο σχολείο μας.
Πηγή

Σχολική δράση “Μίλα Τώρα”

Από το 2013 και με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και το “YouSmile” πραγματοποιεί την σχολική δράση “Μίλα Τώρα”. Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying. Όλες οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ» (Φ.2.1/ΜΓ/75735/120154/Δ7). Με σύνθημα «Μίλα Τώρα» όλα τα σχολεία της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο Bullying. Το νηπιαγωγέιο μας συμμετέχει κάθε χρόνο στην δράση αυτή. Η δράση μας για το 2023 στον παρακάτω σύνδεσμο

 https://www.milatora.gr/post/το-1ο-νηπιαγωγείο-προσοτσάνης-αρετή-βογιατζή-μελαδίνη-ενάντια-στο-bullying-μίλα-τώρα

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Το πρωί της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023, ένας καταστροφικός σεισμός 7,7 Ρίχτερ έπληξε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας και της βόρειας Συρίας. Μερικές ώρες αργότερα, την περιοχή πλήττει ένας δεύτερος σεισμός, εξίσου ισχυρός με τον πρώτο. Κτίρια καταρρέουν και άνθρωποι βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο σεισμός κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια και υποδομές. Χιλιάδες οικογένειες θα αναγκαστούν να περάσουν μέρες εκτεθειμένες στο κρύο. Στα πλαίσια λοιπόν της συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας οι οποίοι δοκιμάζονται μετά τον καταστροφικό σεισμό το  νηπιαγωγείο μας πήρε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα αναγκαία είδη προκειμένου να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών των χιλιάδων ανθρώπων στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Όλα αυτά που συγκεντρώθηκαν θα παραδοθούν στη βόρεια κεντρική είσοδο του Διοικητηρίου Δράμας στα είδη που συγκεντρώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΘ. Στεκόμαστε στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας γιατί η αλληλεγγύη σε ώρες καταστροφής και δυστυχίας δεν γνωρίζει σύνορα.

 

Τσικνοπέμπτη 2023

Τιμήσαμε και φέτος το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Οι γονείς προσφέρθηκαν και ανέλαβαν το ψήσιμο αλλά και όλη την διοργάνωση της ημέρας χαρίζοντας στα παιδιά μας μια πολύ  ξεχωριστή μέρα!!

 

 

 

 

Ευχαριστούμε για την ευγενική χορηγεία των κρεάτων τους γονείς του νηπίου Δ. Π. την κρεαταγορά Μαυρομάτη, για την σαλάτα τους γονείς του νηπίου Δ. Ο. και για τις πατάτες  τους γονείς του νηπίου Δ. Ο. και Κ. Σ.
Σας ευχαριστούμε όλους για τη σημερινή ημέρα!!
Και του χρόνου με υγεία!!

Ο Σίμος και ο σεισμός

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Νηπιαγωγείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εξαιρετική-κατά γενική ομολογία-παράσταση του Εκπαιδευτικού Κουκλοθέατρου Τεχνόπολις “Ο Σίμος και ο σεισμός”. Ένας καθηγητής φυσικών επιστημών μαζί με τον μικρό του φίλο, τον Σίμο, παρουσιάζουν 3 ιστορίες της παγκόσμιας μυθολογίας για τον σεισμό. Η παράσταση συνδυάζει κουκλοθέατρο, πρόζα, θέατρο σκιών και αντικειμένων, ενώ στο τέλος ακολουθεί βιωματικό παιχνίδι για τα μέτρα προστασίας από τον σεισμό.

 

 

 

 

 

Το τραγούδι 

https://youtu.be/ETv-r-u9omc

 

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-2024

Σας ανακοινώνουμε, ότι οι εγγραφές για μαθητές/τριες , σχολικού έτους  2023-24  θα πραγματοποιηθούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από την 1η Μαρτίου ως και την 20η Μαρτίου, μέσω της πλατφόρμας  https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Φέτος εγγράφονται όσα παιδιά  γεννήθηκαν το έτος 2019 (η φοίτηση είναι υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας)

        Δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν ΜΕΤΑ την αίτηση εγγραφής:

  1. Βιβλιάριο υγείας, στο οποίο να φαίνεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια
  2. ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή)συμπληρωμένο από τον παιδίατρο
  3. Έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του

v Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών: Διαβατήριο & πιστοποιητικό γέννησης, επίσημα μεταφρασμένο

 Πληροφορίες      στα         Τηλέφωνα :   2522022757

   ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ στην πλατφόρμα https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ 

  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία

«Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).

  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησήςτου.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή . Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής ή/και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και

στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο ότι τα δικαιολογητικά για τα (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα εντός του χρονικού διαστήματος που ορίζει ο Προϊστάμενος/νη-Διευθυντής/ντρια του Νηπιαγωγείου.

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης,  ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα. Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται τα:

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια

θ) Βεβαίωση από ΚΕΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο . Για τον σκοπό αυτό ο/η Διευθυντής/ντρια ή Προϊστάμενος/νη του νηπιαγωγείου εισέρχεται στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) και καταχωρίζει την αίτηση σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που του προσκομίζει ο γονέας/κηδεμόνας.

Για την υποστήριξη μαθητών/τριών, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως: πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις ή ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης ή φυλακισμένοι καθώς και πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε., δίνεται η δυνατότητα καταχώρισης αίτησης, με όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον γονέα/κηδεμόνα.

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής  για κηδεμόνες https://www.slideshare.net/litsagaziotou/15035-2023-202324pdf

 

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2023

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe/INHOPE των Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής1, κάθε Φεβρουάριο για την προώθηση της ασφαλούς και θετικής χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, ειδικά μεταξύ των παιδιών και των νέων. Συνήθως γιορτάζεται τη δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο. Κατά την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονται για να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές στο διαδίκτυο, να ευαισθητοποιήσουν σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο και να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Την Πέμπτη 12/01/2023 τα παιδιά μας παρακολούθησαν ένα διαδικτυακό μάθημα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου. Η Αθηνά, η Άρτεμη και ο Ερμής ενημέρωσαν τους μαθητές του Νηπιαγωγείου μας για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου ενισχύοντας τις γνώσεις τους για το ευαίσθητο αυτό θέμα. Έμαθαν τι πρέπει να προσέχουν στα πρώτα βήματά τους στον ψηφιακό κόσμο.

h

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό «Αλήθεια ή ψέμα; Πιστεύεις ό,τι βλέπεις στο Διαδίκτυο;» οι μαθητές μας αφού ενημερώθηκαν, πήραν μέρος στον διαγωνισμό με το παρακάτω βίντεο 

Το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης για μια ακόμη χρονιά μπήκε στον χάρτη υποστηρικτών σχολείων. Γιατί η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

.png  .png

 

 

Κοπή βασιλόπιτας

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης Αρετή Βογιατζή Μελαδίνη έγινε η κοπή βασιλόπιτας. Κάθε παιδί πήρε ένα βασιλοπιτάκι-τσουρεκάκι. Ο τυχερός του κάθε τμήματος που έτυχε το φλουρί πήρε ένα  δωράκι! Tυχερός ο Κωνσταντίνος και ο Οδυσσέας!!!

Image85      Image8   Image 7   Image 6

Χριστούγεννα 2022

Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με τους γονείς

 Image 2
Στολισμός πόρτας

Στολισμός εσωτερικής πόρτας. Μικροί μεγάλοι χρωμάτισαν μπάλες

έκοψαν δεντράκια έβαλαν χιόνι και έτοιμη η πόρτα μας

Image 3

Οι μαμάδες Χρύσα και Μίρα έφτιαξαν νοστιμότατους κουραμπιέδες. Τις ευχαριστούμε πολύ!!

 

Τα ημερολόγιά μας και το μπαζάρ μας

Οι προσκλήσεις για τη γιορτή μας

Ο Χριστουγεννιάτικος μπουφές της γιορτής. Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς για όλα όσα έφεραν!

Στιγμές από τη γιορτή μας

Ο Αι Βασίλης μοίρασε δώρα

Είπαμε τα κάλαντα 

και στον κύριο Δήμαρχο

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!