ΕΓΓΡΑΦΕΣ 2022-2023

*ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Σύμφωνα με σχετική απόφαση, οι εγγραφές μαθητών/τριών στα δημόσια Νηπιαγωγεία της χώρας για το σχολικό έτος 2022-23, παρατείνονται μέχρι και τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022.

 

  1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

  • Μαυρομιχάλη 1, 15351 Παλλήνη

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 11:30-13:00


 Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με την υπ.αρ.Φ.6/18466/Δ1/18-02-2022 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ οι εγγραφές στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας  για το σχολικό έτος 2022-2023 θα  πραγματοποιηθούν  από   1 έως 20 Μαρτίου 2022. Το Νηπιαγωγείο, για την νέα σχολική χρονιά 2022-2023  θα δεχτεί όλες τις αιτήσεις για εγγραφή μαθητών/τριών που ανήκουν στα σχολικά του όρια, γεννημένων  από 1/01/2018 ως 31/12/2018.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου του ως άνω ΠΔ.

 

ΟΡΙΑ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

Στο 1ο Νηπ. Παλλήνης ανήκουν οι μαθητές που διαμένουν στις εξής οδούς:

Λ. Μαραθώνος (ζυγά νούμερα) από την Ελ.Βενιζέλου- έως Αγ.Λαύρας-έως Λαρίσης και από το ύψος της Νέας Λεονταρίου – πάροδος Σαχτούρη – Λαρίσης – Νεοφ. Βάμβα – Εθνικής Αντιστάσεως – Χρ.Κοντογιάννη – Δερβενακίων – Αγίου Δημητρίου, έως εκεί που συναντά την οδό Αλαμάνας (όρια με 9ο ΝΓ Παλλήνης) – Θερμοπυλών – από το ύψος της Λεονταρίου καθώς και το τμήμα της Θερμοπυλών που τέμνει την Αλαμάνας (στα όρια με 9ο Ν/Γ Παλλήνης), αριστερά Αλαμάνας – Μαυρομιχάλη – Μ.Αλεξάνδρου (έως την Παλλάδος Αθηνάς, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ)- Αρκαδίου – Βάκχου έως και Λ. Μαραθώνος (ζυγά νούμερα).

 

 

Η υποβολή των αιτήσεων των γονέων γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr)  και συγκεκριμένα στη ιστοσελίδα: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής, την οποία υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για το Νηπιαγωγείο που ανήκουν, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου.

 Για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου, ο γονέας/ κηδεμόνας ακολουθεί τα εξής βήματα: 

  1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείουστο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  2. Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  3. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας:Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή,

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) τα στοιχεία άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο  πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής και

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και τέλος  επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους οι γονείς/κηδεμόνες στη σχολική μονάδα είναι:

α) αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα ή και στο Τμήμα πρόωρης υποδοχής

β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.)

γ) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ) Βεβαίωση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., εφόσον υπάρχει, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

 

Ημέρες & ώρες προσκόμισης παραστατικών στη σχολική μονάδα:

Καθημερινά ώρες: 11:30 μέχρι 13:00, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Προϊστάμενη του Νηπιαγωγείου.

Η προσέλευση των γονέων στο Νηπιαγωγείο θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, με όλα τα μέτρα προστασίας κατά της COVID-1

 

ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ:

  • ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (8.15-13.00)
  • ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (8:15-16:00)
  • Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ωράριο: 08:15-16:00) 

Η  εγγραφή  μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Τμήμα γίνεται κατόπιν σχετικής αίτησης, χωρίς προϋποθέσεις. Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα εγγεγραμμένα παιδιά που  θα φοιτήσουν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Ο χρόνος προσέλευσης είναι 07:45-08:00 και ο ελάχιστος αριθμός 5 νήπια/προνήπια. Η αποχώρηση των παιδιών πραγματοποιείται στις 16:00. Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται. 

  • Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.
  • Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, η αίτηση μπορεί να γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Νηπιαγωγείο.
  • Πριν την τελική υποβολή της αίτησης (οριστικοποίηση) απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του, η οποία μπορεί να σταλεί και ηλεκτρονικά στο mail του Νηπιαγωγείου.
  • Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΔ 79).

Για τα παιδιά που ήδη φοιτούν στο νηπιαγωγείο, (έτος γένν.2017) η επανεγγραφή γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν απαιτείται επιπλέον διαδικασία από τους γονείς.

          

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

 

Σε περίπτωση παράτασης των εγγραφών με σχετική εγκύκλιο θα ενημερωθείτε με νέα ανάρτηση.

 

Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα.

 

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης

Δέσποινα Πορτοκαλάκη

ΠΕ60