Αχ γιατί να είμαι γάτα!

Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης μας σχετικά με τη φιλαναγνωσία, διαβάσαμε το βιβλίο “Αχ γιατί να είμαι γάτα!” των Colin & Jacqui Hawkins σε έμμετρη διασκευή της Μαριανίνας Κριεζή. Τα παιδιά γέλασαν με τα καμώματα της γάτας, δραματοποιήσαμε την ιστορία παίζοντας τους ρόλους και στο τέλος χωριστήκαμε στις ομάδες μας. Κάθε ομάδα επέλεξε ένα ζώο για να μεταμορφώσει τη γάτα, γράψαμε τα στιχάκια και στο τέλος εικονογράφησαμε τη μεταμόρφωση της γάτας. Εντάξαμε τις δημιουργίες μας στο παραμύθι  και σας το παρουσιάζουμε!



Λήψη αρχείου

Πάμε Πλατεία, με τη Δανειστική Βιβλιοθήκη

DSC09853 DSC09856

Συνεργαστήκαμε και φέτος, με τον Σύλλογο Νεολαίας Γαλάτιστας, με τους  Συλλόγους των Σχολείων, με το Δήμο και άλλους φορείς, για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Πάμε Πλατεία με τη Δανειστική Βιβλιοθήκη”.

DSC09854 DSC09849

Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν πολύ. Ασχολήθηκαν με τα βιβλία και δανείστηκαν, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες, του καθενός παιδιού.

DSC09858DSC09863

Φέτος επίσημη καλεσμένη, ήταν η συγγραφέας Στέλλα Μιχαηλίδου. Μελετήσαμε βιβλία της και με τη βοήθεια της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, αγοράσαμε μερικά από αυτά, που ανταποκρίνονται στην ηλικία των παιδιών.

Ο Λαχανόκηπος μας

DSC09845 DSC09809

Στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που υλοποιούμε, για τα Τοπικά Προϊόντα “Ταπερίστας 2025”, του καινοτόμου και του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων “Για Αρχή το έδαφος”, με τη Βοήθεια του Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων και του Δήμου, δημιουργήσαμε το Λαχανόκηπο του Νηπιαγωγείου μας.

DSC09817 DSC09823

Αφού ετοιμάσαμε,  με οικολογικό τρόπο το χώρο, φυτέψαμε τα λαχανικά μας, όπως: ντομάτες. αγγούρια, μαρουλάκια, πιπεριές, πατάτες κ.λ.π..

DSC00071 DSC00070

Μαζέψαμε με τα παιδιά και δοκιμάσαμε τη παραγωγή μας.