Αφίσα Φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο

Αφίσα Φιλαναγνωσίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο

Οι φίλοι του βιβλίου

Στα πλαίσια της συνεργασίας  μεταξύ  του 1ου Νηπιαγωγείου Γαλάτιστας και της Β1 του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης «Προώθηση της Φιλαναγνωσίας με την Αναβάθμιση της Σχολικής βιβλιοθήκης», του καινοτόμου προγράμματος «Το βιβλίο παράθυρο στον κόσμο» και του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μετάβαση στο Δημοτικό Σχολείο», που υλοποιήσαμε  στο 1ο Νηπιαγωγείο Γαλάτιστας, συμμετείχαμε στη Πρόσκληση του Δημοτικού Σχολείου σε Διδακτικές Επισκέψεις.

DSC09984 kitrino

 

DSC00034 DSC00045

Φιλοξενηθήκαμε στο χώρο της Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου,  με στόχο την καλλιέργεια της Φιλαναγνωσίας και την ανάδειξη του ρόλου της Δανειστικής Βιβλιοθήκης, μέσα από την πραγματοποίηση σχετικών δράσεων.

 

DSC09993  DSC00038

Τον Μάιο, το Νηπιαγωγείο επισκέφθηκε ακόμη μία φορά τη φιλόξενη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου και σε άριστη συνεργασία με τη Β1 τάξη, ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους, κατασκευάζοντας μια αφίσα “Οι φίλοι του βιβλίου” που υμνεί τη «φιλαναγνωσία».

DSC00179DSC00061

Έτσι, κατασκευάστηκε η αφίσα μας που αναρτήθηκε σε κεντρικά σημεία του χωριού και μοιράστηκε στους γονείς, προς διάχυση των καλών πρακτικών που αναπτύχθηκαν.