Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2024-25

Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α’ της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α΄ 25) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία γενικής παιδείας, για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024.

Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109). Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/8-5-2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ, οι εγγραφές στα δημόσια Νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες στο Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους και σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

 Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α΄ 133). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-25, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2020 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις προνηπίων που έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του έτους αυτού.

Οι εγγραφές μαθητών/τριών στα συστεγαζόμενα Νηπιαγωγεία πραγματοποιούνται σύμφωνα με την παράγραφο 13 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109). Κατά τις εγγραφές των μαθητών/τριών τα συστεγαζόμενα σχολεία θεωρούνται ως ένα σχολείο.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’ αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767) ΚΥΑ για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

  • Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  • Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  • Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα (παρ. 2 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β’ 1767)):

α) τα στοιχεία του προνηπίου-νηπίου για το οποίο αιτούνται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στους γονείς/κηδεμόνες κατάλογο των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή τους μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και οι γονείς/κηδεμόνες επιλέγουν το/τα τέκνο/α για το/τα οποίο/α επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμούν να εγγράψουν, έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν μόνοι τους τα στοιχεία του νηπίου/ προνηπίου και να τεκμηριώσουν τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας, είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,

β)τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας τους, την οποία τεκμηριώνουν αναρτώντας σχετικό αποδεικτικό έγγραφο σε ψηφιακή μορφή όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,

γ) τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/ουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσουν Βεβαίωση Φοίτησης από τον/τη Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας,

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του προνηπίου-νηπίου στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου,

ε) τα στοιχεία των συνοδών των προνηπίων-νηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τη σχολική μονάδα ενώ παράλληλα επιλέγουν τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του προνηπίου-νηπίου».

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, (παρ. 3 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄ 1767)) οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσουν κατά την επίσκεψή τους στη σχολική μονάδα εντός της προθεσμίας που ορίζει ο/η Διευθυντής/ντρια-Προϊστάμενος/η του Νηπιαγωγείου.

Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται :

α) η αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή για το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου.

β) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Φ.6/1094/80261/Δ1/20-5-2015 Εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (Α.Δ.Υ.Μ.)

γ) Βιβλιάριο υγείας του/της μαθητή/τριας, ή άλλο στοιχείο, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών. (παρ. 4, του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄ 109), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α΄ 25).

δ) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του/της μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Μετά την υποβολή της αίτησης, (παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄1767)), οι γονείς/κηδεμόνες λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχουν δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής τους για την πορεία της. Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή τους επιστρέφεται από το Νηπιαγωγείο στους γονείς/κηδεμόνες προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις και να ολοκληρωθεί η υποβολή της μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr). Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται αποδεκτή.

Σε περιπτώσεις γονέων/κηδεμόνων που αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), η αίτηση μπορεί να υποβληθεί με παρουσία στο Νηπιαγωγείο (παρ.7 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 53128/Δ1/2020 (Β΄1767)).

STEM /Εκπαιδευτική Ρομποτική : Ταξίδι στο Διάστημα

DSC08418    DSC08419

Μιλήσαμε για τους Πλανήτες και το Διάστημα κάναμε σενάρια “πως έχουμε μέρα”, “πως έχουμε νύχτα”, “πως γυρίζει η γη και τι θα γινόταν εάν δεν γύριζε” . Διαβάσαμε σχετικά Βιβλία και ψάξαμε πληροφορίες στο internet και είδαμε videos.

DSC08422    DSC08425

Κατασκευάσαμε τους Πλανήτες και κάναμε το Παράθυρο του Διαστήματος.

DSC08393     DSC08394

k   DSC08396

Παίξαμε με τη beebot και τη Πίστα του Ηλιακού Συστήματος, για να μάθουν τα παιδιά τα ονόματα των Πλανητών, δίνοντας εντολές στο Ρομποτάκι μας, beebot.

DSC08411      DSC08414

Στο τέλος η μελισσούλα, έκανε τη δική της διαδρομή, αφού της βάλαμε το εξάρτημα της γραφής.

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα etwinning: Φιλαράκια – Λουλουδάκια

Σε συνέχεια των εθνικών και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων etwinning, που δουλεύουμε στο Νηπιαγωγείο μας, δημιουργήσαμε εμείς ένα Πρόγραμμα “Φιλαράκια – Λουλουδάκια”.  Βρήκαμε πολύ θετική ανταπόκριση, από άλλα σχολεία, που θέλησαν να συμμετέχουν και  δεχθήκαμε να συνεργαστούμε, να γίνουμε φίλοι και να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές και ιδέες, μεταξύ μας.

DSC07595    DSC07598

DSC07677          DSC07756

DSC07757        DSC07718

Φτιάξαμε λουλουδάκια – καρτούλες , γράψαμε μηνύματα φιλίας και τις στείλαμε στα παιδιά των  άλλων σχολείων, που συμμετέχουν και πήραμε λουλουδάκια, από άλλα σχολεία.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 08 100646     Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 08 100503h

Κάναμε διαδικτυακές συναντήσεις  με τα παιδιά των άλλων σχολείων, που συμμετέχουν ( Νηπιαγ. Λιβαδίων Ρεθύμνου Κρήτης, Μαδύτου  Θεσ/νίκης κ. α. ).

Στιγμιότυπο οθόνης 13 8

Σε μία διαδικτυακή συνάντηση,  με τα άλλα Νηπιαγωγεία, φτιάξαμε το φυτώριο μας, με φακές και το κάθε Νηπιαγωγείο συνεργάστηκε με το άλλα. Στο τέλος δείξαμε τα αποτελέσματά μας .

Στιγμιότυπο οθόνης 15 Στιγμιότυπο οθόνης 14

Στο τέλος τα παιδιά των άλλων Νηπιαγωγείων, μας έδειξαν τα λουλουδάκια, που τους είχαμε στείλει.

DSC09069 1    DSC09072

Στη συνέχεια πήραμε τις καρτούλες – λουλουδάκια, από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Κρήτης.

DSC09074 DSC09075

Τους δείξαμε το φυτώριο μας.

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα etwinning: Παραμύθι με συνέχεια

Το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα Etwinning, τα οποία δίνουν την ευκαιρία σε σχολεία, ανά τη Ευρώπη να συνεργαστούν μεταξύ τους και να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις. Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης, για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, που τρέχει το Νηπιαγωγείο μας φέτος και του Καινοτόμου Προγράμματός μας; “Το βιβλίο παράθυρο στον κόσμο”, επιλέχθηκε η συμμετοχή των μαθητών/τριών μας, στο Πρόγραμμα etwinning: ¨Παραμύθι με συνέχεια”. Σε αυτό, τα παιδιά, από όλα τα σχολεία που συμμετέχουν, επιστρατεύουν τη φαντασία τους, για να δώσουν συνέχεια στο παραμύθι, να τη  συγγράψουν και να την  εικονογραφήσουν και να τη στείλουν,  στα παιδιά του επόμενου  σχολείου, που θα τη συνεχίσουν. Τα αποτελέσματα συγκλονιστικά!

https://school-education.ec.europa.eu/el/etwinning/projects/paramythi-me-syneheia?

DSC07922      DSC07923

Βλέπουμε με τα παιδιά στον υπολογιστή, τη συνέχεια του παραμυθιού από το 16ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου! Το διαβάζουμε με τα παιδιά και δίνουμε χρόνο, να σκεφτούν με τη φαντασία τους, τη συνέχεια!

DSC08133      DSC08134

Εφόσον τα παιδιά σκέφτηκαν τη συνέχεια, άρχισαν να ζωγραφίσουν και με την τεχνική του”κολάζ’ να δημιουργούν, τη συνέχεια της ιστορίας.

 

DSC08137      DSC08136

Έτσι, δημιουργήθηκε η συνέχεια του παραμυθιού μας, την οποία αναρτήσαμε στο twinspace του etwinning προγράμματος! Το παραμύθι μας, θα το πάρουν άλλα παιδιά άλλου σχολείου και θα το συνεχίσουν!

DSC08140      1

2        3

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και πραγματικά έδωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια, ώστε το επόμενο σχολείο έστειλε μηνύματα ενθουσιασμού!

Απονομή Μεταλλίων των “Ταπερίστας” – Πάρτυ των Φρούτων

Σχολικό Δίκτυο Δράσης ‘Ταπερίστας 2024″.

DSC08237      DSC08236

Τα παιδιά σήμερα έφεραν φρούτα, από το σπίτι τους.

DSC08238      DSC08239

Ταξινομήσαμε τα φρούτα , βάλαμε τα ίδια μαζί, τα μετρήσαμε, παίξαμε , μιλήσαμε για τις πολύτιμες βιταμίνες, που δίνουν στον οργανισμό μας, τον κάνουν δυνατό και τον θωρακίζουν απέναντι στις ιώσεις.

DSC08241      d

Μιλήσαμε για τα φρούτα , για τα ονόματά τους, το χρώμα τους, τη γεύση τους, το άρωμά τους, και περιγράψαμε τι αισθανόμαστε, όταν τα πιάνουμε (αφή).

DSC08248     DSC08247

Μετά χορέψαμε με τα φρούτα.

DSC08271      DSC08274

Στίψαμε τα φρούτα και πήραμε τον πολύ ωφέλιμο χυμό τους.

DSC08268      DSC08277

Αλέσαμε τα φρούτα, έτσι πήραμε τις φυτικές ίνες και όλα τα πολύτιμα και θρεπτικά συστατικά, που έχουν.

DSC08278     f

Έγινε η απονομή των Μεταλλίων, “Σούπερ Ταπερίστας 2024” στα παιδιά, για το πιο υγιεινό πρωινό, που προσπάθησαν να έχουν μαζί τους, στο Σχολείο.

DSC08265    DSC08288

Τις φλούδες, από τα φρούτα που καθαρίσαμε, τις μαζέψαμε στον καφέ κάδο, της κομποστοποίησης.

DSC08283     m

Το μεσημέρι τα παιδιά πρόσφεραν  χυμό, από τα φρούτα, που έφτιαξαν και στους γονείς τους, για να πάρουν και αυτοί βιταμίνες και τα υπόλοιπα υγιεινά συστατικά.

Συνάντηση των Γονέων/Κηδεμόνων, με τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου μας.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, στις 18:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Γονέων/Κηδεμόνων, με τη Νηπιαγωγό του τμήματος, στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας. Θα συζητηθούν ζητήματα εκπαιδευτικού προγραμματισμού και η πρόοδος των μαθητών/τριών. Θα παρουσιαστούν, οι ως τώρα εκπαιδευτικές δράσεις του Νηπιαγωγείου μας και θα συζητηθεί οτιδήποτε μας απασχολεί. Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο μας, της κ. Ανθής Θάνου

Στα πλαίσια του Σχεδίου Δράσης, που δουλεύουμε, για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας  και του καινοτόμου Προγράμματος: “το Βιβλίο, παράθυρο στον κόσμο”, καλέσαμε να έρθει στο Νηπιαγωγείο μας, η κ. Ανθή Θάνου.

DSC08182    DSC08207

Έτσι επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο μας, η κ. Ανθή Θάνου.

DSC08188 1    DSC08193

Μας διηγήθηκε ιστορίες, με τον δικό της καταπληκτικό τρόπο, συνοδεία μουσικών οργάνων.

ag    DSC08120

Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις και πήραν  συνέντευξη την κ. Θάνου, με τη βοήθεια του ψηφιακού καταγραφικού ήχου. Ερωτήσεις όπως: πως διαλέγει τα θέματα των ιστοριών της , πόσα Βιβλία έγραψε, που γεννήθηκε, που μένει κ. λ.π.

DSC08217    B

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν πάρα πολύ, από όλη τη δράση, χάρισαν ζωγραφιές στη κ. Θάνου και της είπαν να έρθει ξανά, στο Νηπιαγωγείο μας.

Για να είναι το Περιβάλλον φίλος μας, τώρα και στο μέλλον

DSC08180 2      DSC07368

Γράψαμε σε ένα έγγραφο, τα αιτήματά μας, για ένα καθαρό, φιλικό, Περιβάλλον, τόσο στο χώρο του σχολείου, αλλά και του χωριού μας, γενικά.   Το υπόγραψαν τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.

DSC08179        DSC08178

Δημιουργήσαμε την Περιβαλλοντική Επιτροπή του Νηπιαγωγείου μας . Υπόγραψαν τα παιδιά, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί.

DSC07386        DSC07388

Στη συνέχεια ζητήσαμε και τη συμμετοχή των Αρχών, του  τόπου μας, οι οποίες μετά χαράς, συμφώνησαν να είναι οι αρωγοί και βοηθοί στο έργο μας.

DSC07392        DSC07394

Έτσι επισκεφθήκαμε τον κ. Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του χωριού μας, για να τους καταθέσουμε τα αιτήματα μας, να γνωριστούμε και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας, για να έχουμε ένα Καθαρό Περιβάλλον, φιλικό για μας αλλά και για τους συγχωριανούς μας.

DSC07400         DSC07407

Η Πρόεδρος της τάξης μας, έδωσε στον κ. Αντιδήμαρχο, το έγγραφο με τα αιτήματά μας και του ζητήσαμε να υπογράψει και στην Περιβαλλοντική Επιτροπή μας. Το έκανε με μεγάλη προθυμία, όπως επίσης έκανε και ο κ. Πρόεδρος του χωριού μας.

DSC07402        DSC07412

Συζητήσαμε μαζί τους και μιλήσαμε για τις δράσεις μας. Τους είπαμε, ότι θα τους ενημερώνουμε, για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου μας, για τις καινούργιες σκέψεις μας και δράσεις μας, σχετικά με τα Περιβαλλοντικά Προγράμματα, που δουλεύουμε στο Σχολείο μας.

DSC07380                    DSC07398

Δώσαμε στον υπάλληλο του γραφείου, να αναρτήσει την αφίσα μας με θέμα: “Για να είναι το Περιβάλλον φίλος μας, τώρα και στο μέλλον”, στον πίνακα Ανακοινώσεων του Δήμου.

DSC07420      DSC07423

Στολίσαμε το δενδράκι, έξω από το Κοινοτικό Κατάστημα, με καρδούλες, στις οποίες είχαμε γράψει τα  μηνύματά μας: “όχι πλαστικές σακούλες”, “καθαρό νερό”, “Δεν πετάμε σκουπίδια”, “επιλέγουμε τοπικά προϊόντα” κ. λ.π.

DSC07372      DSC07369

Τις καρδούλες, τις είχαμε ετοιμάσει στο Νηπιαγωγείο μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !!!

 

Πρόληψη και Αντιμετώπιση του εθισμού, από την τεχνολογία

DSC08294    DSC08296

Το κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, «ΠΝΟΗ», μετά από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων, του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Γαλάτιστας, θα πραγματοποιήσει ομιλία ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, σε γονείς στις 26 Φεβρουαρίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 17:30, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου, με θεματική την «Πρόληψη και την Αντιμετώπιση του εθισμού, από την τεχνολογία». Στην ομιλία θα συζητηθούν θέματα, που αφορούν στην προβληματική χρήση του διαδικτύου, των κινητών, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, κ.ά. Η ομιλία απευθύνεται σε ενήλικες.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

ΕΥΓΕΝΙΚΗ  ΧΟΡΗΓΙΑ !!!

DSC08119    DSC08120

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά, το Σύλλογο Γονέων/Κηδεμόνων, του Νηπιαγωγείου μας, που πάντα είναι κοντά μας και  στηρίζει  τη παιδαγωγική διαδικασία, όλης τις εκπαιδευτικής κοινότητας. Αυτή τη φορά, πάντα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, μας δώρισε: ένα Παγκόσμιο Χάρτη – Πίστα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής , εξαρτήματα για τη μελισσούλα μας, τη beeBot και ένα καταγραφικό ήχου, για γίνουν τα παιδιά, “οι μικροί Δημοσιογράφοι” και να παίρνουν συνεντεύξεις.