Έπαινος συμμετοχής στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo schools 2024

Κατά την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Tales of Natural Disasters” προωθείται ο 13ος (κλιματική δράση) από τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης. Συμμετείχαμε στον 7ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Bravo για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο διαγωνισμός Bravo Schools αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας “σε δράση για έναν καλύτερο κόσμο – Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο” και υλοποιείται σε συνεργασία με το αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα World’s Createst Lesson από τον ΟΗΕ, τη UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει να τονίσει τις περισσότερες από τις ολοκληρωμένες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Screenshot 2024 07 30 222243

2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική Κληρονομιά Υπεύθυνα παιδιά-Υπερασπιστές των ζώων

Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή συμπεριφοράς των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν τα δικαιωματα των ζώων.

Οι επιμέρους στόχοι του προγράμματος είναι: να κατανοήσουν οι μαθητές/τριες τη σχέση αλληλεξάρτησης ανάμεσα στα ζώα και στον άνθρωπο, να κατανοήσουν ότι ο άνθρωπος δεν σέβεται τα ζώα για αυτά που μας προσφέρουνκαι ότι τα υπερκμεταλλεύται για να καλύψει τις διατροφικές του ανάγκες σε ζωϊκά προϊόντα. Επίσης να αντιληφθούν ότι η στάση σεβασμού απέναντι στα ζώα είναι μια στάση που ενισχύει το αίσθημα ευθύνης.

 

Τα παιδιά παρατήρησαν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και έκαναν συγκρίσεις.

Screenshot 5 Screenshot 6

Επίσης δώσανε φωνή στα ζώα για να μας πουν τι σκέφτονται.

Screenshot 7Screenshot 8

Στη συνέχεια  παρατήρησαν ένα έργο τέχνης του Μαρκ Σαγκάλ με θέμα τα ζώα και τον άνθρωπο και τον αναπαρίσταναν.

Screenshot9 Screenshot 11

Πολύ ενδιαφέρον έδειξαν για τα δικαιώματα των ζώων κι έτσι προέκυψαν βιβλία όπου τα παιδιά εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Screenshot 12

Screenshot 13

Screenshot 14

Screenshot 15

Screenshot 16

Διάκριση στον Μαθητικό Διαγωνισμό Τραγουδιού “Καν΄το ν΄ακουστεί”

Το τμήμα 1 του 1ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου διακρίθηκε με το τραγούδι “Φιλία, Αγάπη, Σεβασμός” στο Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2024» με τίτλο: «Η δύναμη της Φίλιας-The Power of Friendship», της Επιστημονικής Εταιρείας «European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Συγκεκριμένα το τραγούδι την 3η θέση στην κατηγορία τραγούδι Νηπιαγωγείο- Ά και ΄Β Δημοτικού.

Οι μαθητές/τριες έγραψαν τους στίχους και ερμήνευσαν το τραγούδι, το οποίο αναφέρεται σε πράγματα που θα κάναμε με έναν φίλο/φίλη μας και στο πώς θα συμπεριφερόμασταν σε αυτόν/αυτήν. Το τραγούδι δίνει έμφαση στην αποδοχή της διαφορετικότητας σε μια αληθινή φιλία. Με την τεχνική stop motion δημιουργήθηκε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού. 

 Ευχαριστούμε πολύ για τη σύνθεση και την εκτέλεση της Μουσικής τους δύο 16χρονους μαθητές Αργυρίου Μάριο (κιθάρα) και Σαββίδου Μάρθα (πιάνο).

Υπεύθυνη Νηπιαγωγός Βαλσαμάκη Δέσποινα

https://vote.europeanschoolradio.eu/results/1

Το βραβείο μας!!!

CamScanner 2024 06 14 10.51 1 CamScanner 2024 06 14 10.51 2

Το δώρο από το European School Radio για τη διάκρισή μας. Ένα Audio Interface για αναβαθμισμένες ψηφιακές δημιουργίες !!!

Screenshot2Screenshot 1

Διάκριση σε Φεστιβάλ STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, σχολική χρονιά 2023-2024

Screenshot 1

Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών του τμήματος 2, του 1ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου, Σχολικής Χρονιάς 2023 – 2024, στο 2ο Φεστιβάλ STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  για την Προσχολική Εκπαίδευση με θέμα: «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού», έλαβε διάκριση:

Βραβείο Ολοκληρωμένης Αποτύπωσης Θέματος

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Παπαδοπούλου Σουζάνα

Συγχαρητήρια στα παιδιά!!!

 

Διάκριση σε Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό, σχολική χρονιά 2023-2024

Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών του τμήματος 2, του 1ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου, Σχολικής Χρονιάς 2023 – 2024, με την ταινία «Χαψία» στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο: «Ελληνισμός της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη…» που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Διεύθυνσης Υποστήριξης Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αειφορίας, της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε & Δ.Ε του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.  με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, έλαβε διάκριση:

1ο Βραβείο Animation στην κατηγορία «Ταινίες»

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: κ. Παπαδοπούλου Σουζάνα

Συγχαρητήρια στα παιδιά!!!

 

https://drive.google.com/file/d/19Ib2jLck6gmoBOImAy3Cyh1PETRYXaIZ/view?usp=sharing

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση