Έπαινος Συμμετοχής σε Διαγωνισμό

Επαινος συμμετοχής στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (SaferInternet4Kids.gr), στο οποίο συμμετείχαν τα τμήματα 1 και 2.

Screenshot 150

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Την Πέμπτη 8/2/2024 είχαμε την ευκαιρία να συνδεθούμε με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου και να ενώσουμε τις φωνές μας με μαθητές και εκπαιδευτικούς από άλλα 250 περίπου Νηπιαγωγεία από όλη την Ελλάδα, για να ζητήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για εμάς και τα παιδιά μας!

Ο @Παπάκης ενημέρωσε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου για το τι πρέπει να προσέχουν στην επικοινωνία τους μέσω διαδικτύου. Μέσα από μια διαδραστική παρουσίαση, ακούσαμε το παραμύθι «Ο διάσημος φίλος του @Παπάκη» και οι μαθητές πληροφορήθηκαν πως να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου με ασφάλεια, ενημερώθηκαν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων και για τον διαδικτυακό εκφοβισμό, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πως πρέπει να αντιδρούν στην περίπτωση που δουν κάτι στο διαδίκτυο που τους ανησυχεί/αναστατώνει/τρομάζει.

Screenshot 148

Διαβάσαμε το βιβλίο «Η κυρία Ευγενία και το βάζο της ευγένειας», της κ. Ελένης Παναγίδου, Εκδόσεις ΔΙΑΝΟΙΑ με αφορμή την ημέρα της Ασφάλειας στο Διαδίκτυο και το ειδικότερο θέμα της «Ευγένειας στο διαδίκτυο – Δικαιώματα και υποχρεώσεις παιδιών και νέων στον ψηφιακό κόσμο».Screenshot 149

 

Διαβάσαμε το παραμύθι “Η Μεγάλη απόφαση του @Παπάκη” της Lindsay Buck από τη σελίδα του SaferInternet4Kids και βρήκαμε και άλλους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να είμαστε ευγενικοί στο Διαδίκτυο.

Και για να μην ξεχνάμε ποτέ την “Ευγένεια”, φτιάξαμε Ασπίδες για την Ευγένεια στο Διαδίκτυο.

ασπίδες

Ευγένεια

Etwinning: “ Green Planet” – Η Μασκότ!

Στα πλαίσια του προγράμματος Etwinning: “ Green Planet” δημιουργήσαμε την Μασκότ του προγράμματος. “Δεντροαγάπη” την ονόμασαν τα παιδιά και με αυτήν, συμμετέχουμε στο διαγωνισμό του μήνα για την καλύτερη Μασκότ!

maskot Evosmos

Σχέδιο δράσης “ Από το μικρό στο μεγάλο σχολείο!”

Σχέδιο δράσης “ Από το μικρό στο μεγάλο σχολείο!” .

Κοινές εκπαιδευτικές δράσεις με το 20ο Δημοτικό και το τμήμα 1 και 2 του 1ου Νηπιαγωγείου.

Στις 06-02-2024 τα παιδιά της Α΄και Β΄ τάξης του Δημοτικού επισκέφτηκαν το τμήμα 1 και 2. Τα παιδιά συνεργάστηκαν και πραγματοποίησαν από κοινού δράσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα την Ευγένεια στο διαδίκτυο.

Μετάβαση

 

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΑ

τμημα 1 τμημα 2

 

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

αξ 2 αξ 1

Κάτω από τη Γη

Με αφορμή την ενασχόλησή μας με τα αίτια του σεισμού, αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε τι υπάρχει κάτω από τη Γη. Μελετώντας το βιβλίο “Κάτω από τη Γη”  των Milbourne Anna, Riglietti Serena από τις εκδόσεις άγκυρα, αποφασίσαμε να αποτυπώσουμε και εμείς τι υπάρχει κάτω από τη γη και να παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα της έρευνάς μας με ένα βίντεο.

Screenshot 133

Μαθαίνοντας Αγγλικά

Τα παιδιά τραγουδάνε το τραγούδι χαιρετισμού με το οποίο ξεκινάει κάθε φορά το μάθημα των Αγγλικών!!!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση