Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο για το σχολικό έτος 2024 – 2025

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ | Κατηγορία Εγραφές, Σχολ. Έτος 2024-2025 | , στις 29-02-2024

Εγγραφές Σχ. έτος 2024 2025

Οι αιτήσεις εγγραφών για τα Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν

από 1 έως 20 Μαρτίου 2024 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Η αίτηση υποβάλλεται από τον γονέα/κηδεμόνα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση

http://proti-eggrafi.services.gov.gr για το νηπιαγωγείο που ανήκει ο μαθητής βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του και σύμφωνα με τα όρια της Σχολικής Περιφέρειας του Νηπιαγωγείου.

Για το σχολικό έτος 2024-2025  εγγράφονται:

  • Νήπια που έχουν γεννηθεί  από 1-1-2019 έως 31-12-2019 και
  • Προνήπια που έχουν γεννηθεί από 1-1-2020 έως 31-12-2020.

Τα προνήπια που ήδη φοιτούν στο Νηπιαγωγείο ΔΕ χρειάζεται να κάνουν εκ νέου εγγραφή, καθώς η επανεγγραφή τους γίνεται αυτεπάγγελτα.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η αίτηση εγγραφής πρέπει να προσκομιστούν στο σχολείο συγκεκριμένα έγγραφα (θα τα βρείτε στην αναλυτική ανακοίνωση που ακολουθεί).

Παρακαλείσθε να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία κατά τις ώρες 12.00  – 1.00 μ.μ. (τηλ. 210 8141 115), προκειμένου να ορίζεται η ακριβής ώρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

Όσον αφορά τα νήπια που θα εγγραφούν στο Δημοτικό Σχολείο απαιτείται «Βεβαίωση Φοίτησης», η οποία δύναται να εκδίδεται και ηλεκτρονικά μέσω της ΕΨΠ (gov.gr) (KYA με αρ. 520/2024 (ΦΕΚ 658 Β’).

Σε περίπτωση αδυναμίας, παρακαλώ, απευθυνθείτε στις εκπαιδευτικούς, ώστε ύστερα από αίτησή σας, να εκδοθεί από το Νηπιαγωγείο

και να προσκομισθεί από τον γονέα ή κηδεμόνα του/της μαθητή/μαθήτριας για την εγγραφή του/της στο Δημοτικό.

Ακολουθεί αναλυτική ανακοίνωση για τη διαδικασία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο.



Λήψη αρχείου

 

Με εκτίμηση,

Η Προϊσταμένη του 1ου ΝΓ  Άνοιξης

Αντωνίου Ιωάννα

Εκπαιδευτικός MSc

Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση του σχολείου μας με το Δίκτυο “Ταπερίστας” του ΚΠΕ Αρναίας

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ | Κατηγορία Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Σχολικό Έτος 2023 -2024, Ταπερίστας | , στις 27-02-2024

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 το σχολείο μας στα πλαίσια συμμετοχής μας στο δίκτυο “Ταπερίστας” του ΚΠΕ Αρναίας συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση επιμορφωτικού χαρακτήρα.

Στους διαδραστικούς μας πίνακες είχαμε την ευκαιρία να συνδεθούμε μέσω webex και να παρακολουθήσουμε παρουσίαση σχετική με τη σημασία του δεκατιανού στη διατροφή μας και κατ’επέκταση στην υγεία μας!

Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά και υπήρξε αλληλεπίδραση με άλλα σχολεία

Δόθηκε φύλλο εργασίας όπου τα παιδιά επέλεξαν και ζωγράφισαν το δεκατιανό τους

και κάνοντας χρήση του ψηφιακού τοίχου της ψηφιακής εφαρμογής “padlet” αναρτήσαμε αρκετές από τις εργασίες μας,

τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ !

Στη συνέχεια δόθηκε το σχετικό φύλλο εργασίας στους γονείς – στο πλαίσιο συνεργασίας σχολείου – οικογένειας – και ζητήσαμε τη συνεργασία τους,

ώστε αύριο το δεκατιανό των παιδιών να είναι η δική τους υγιεινή επιλογή, όπως την είχαν αποτυπώσει με τα μικρά χεράκια τους !

Σπείρε Αγάπη κι ας μη θερίσεις … έτσι για να μοσχοβολήσει ο κόσμος !!!

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ | Κατηγορία Γενικά, Σχ. Δράσης Σχέσεις μαθητών μεταξύ τους, Σχέδια Δράσης, Σχολικό Έτος 2023 -2024 | , στις 15-02-2024

Μέρα Αγάπης λένε … μα στο σχολείο μας κάθε μέρα είναι μέρα Αγάπης !

Αφού ξέρουμε ότι μόνο αν έχουμε αγάπη στην καρδούλα μας, μπορούμε να κάνουμε υπέροχα πράγματα!

Σπείρε Αγάπη, λοιπόν, κι ας μη θερίσεις … έτσι για να μοσχοβολήσει ο κόσμος !!!

20240219 101910

20240219 101924

Σχέδιο Δράσης Σχέσεις μαθητών μεταξύ τους : “Είμαστε μια μεγάλη παρέα, μαθαίνουμε να περνάμε ωραία!”

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ | Κατηγορία Σχ. Δράσης Σχέσεις μαθητών μεταξύ τους, Σχέδια Δράσης, Σχολικό Έτος 2023 -2024 | , στις 15-02-2024

Ένα από τα σχέδια δράσης που επίσημα κατατέθηκαν για το σχολικό έτος 2023 2024 έχει τίτλο

“Είμαστε μια μεγάλη παρέα, μαθαίνουμε να περνάμε ωραία!” και αφορά τις σχέσεις των μαθητών και μαθητριών μεταξύ τους. Έχει ξεκινήσει ήδη από την αρχή της χρονιάς και θα διατρέξει όλο το σχολικό έτος.

Ξεκινήσαμε με το Συμβόλαιό μας. Πρόκειται για το σύνολο των κανόνων που συμφωνήσαμε ως ομάδα και προέκυψαν από τα ίδια τα παιδιά σταδιακά, καθώς αναδεικνύονταν προβλήματα που χαλούσαν την ημέρα μας στο σχολείο!

π.χ. Μιλάμε όλοι μαζί…Δεν ακούγεται κανείς … Τι πρέπει να κάνουμε

Λύση: Σηκώνουμε το χέρι μας για να ζητήσουμε τον λόγο.

Φτιάχτηκε, λοιπόν, ένα συμβόλαιο, το οποίο υπογράψαμε όλοι !

IMG 3669

 

Μιλήσαμε για τα γλυκά και τα πικρά λογάκια και  αφορμές υπήρξαν πολλές, καθώς ο εγωκεντρισμός είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ηλικίας αυτής.

Βρήκαμε, λοιπόν, λέξούλες που όταν τις ακούμε αλλά και όταν τις λέμε γλυκαίνουν την καρδούλα μας, αλλά και λεξούλες που πικραίνουν την καρδούλα μας και φτιάξαμε το βαζάκι με τις γλυκιές έξεις και το βαζάκι με τις πικρές λέξεις.

Είδαμε εικόνες με παιδιά και ποικίλα συναισθήματα. Τα αναγνωρίσαμε και αιτιολογήσαμε από που το καταλάβαμε !!!

Αρχικά εμείναμε στο συναίσθημα της Χαράς και της Λύπης.

Μιμηθήκαμε προσωπάκια χαρούμενα και λυπημένα.

Διατυπώσαμε υποθέσεις γιατί να είναι χαρούμενο το παιδάκι και γιατί λυπημένο.

Χρησιμοποιήσαμε υλικό από τα “Βήματα για τη Ζωή”

Διερωτηθήκαμε αν μπορώ να νιώθω χαρά και λύπη και συμφωνήσαμε ότι έχω δικαίωμα να έχω όλα τα συναισθήματα!

Τι με κάνει χαρούμενο;

Τι με κάνει λυπημένο;

Αφού ολα τα παιδιά διατύπωσαν τις προσωπικές τους γνώμες, τις αποτύπωσαν σε σχετικό φύλλο εργασίας, το οποίο θα μπει στο Portfolio τους και το παρουσίασαν στη γωνιά της συζήτησης.

Καταλήξαμε ότι δεν μας κάνουν όλους τα ίδια πράγματα χαρούμενους ή λυπημένους !!!

Είμαστε μοναδικοί και διαφορετικοί και αυτό είναι υπέροχο!!

Αυτό είναι και το σύνθημά μας από την αρχή της χρονιάς !

Εξάλλου πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι ήμασταν ίδιοι και μας άρεσαν τα ίδια πράγματα;

Θέλοντας να δώσουμε έμφαση στη διαφορετικότητα όχι ως εμπόδιο, αλλά ως ένα υπέροχο στοιχείο που κάνει τον κόσμο μας πιο όμορφο και δε μας εμποδίζει να είμαστε φίλοι ξεκινήσμε με τα αθλήματα που αρέσουν στον καθένα!

Είναι δυνατόν να μας αρέσει όλων το βόλλεϋ ή η κολύμβηση;

Τα παιδιά εκφράστηκαν στην ολομέλεια και στη συνέχεια αποτύπωσαν σε σχετικό φύλλο εργασίας τις προτιμήσεις τους σε τρεις τομείς:

  • στην αγαπημένη τους εποχή
  • στο αγαπημένο τους βιβλίο και
  • στην αγαπημένη τους γωνιά της τάξης

IMG 3670 IMG 3671 IMG 3672

 

Στη συνέχεια τα παρουσίασαν στην ολομέλεια !

Είμαστε διαφορετικοί, αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να είμαστε φίλοι!!!

Με αφορμή τον μήνα Φεβρουάριο, διαβάσαμε το βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη “Ο Γλεντζοφλέβαρος” και δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα για τον οποίο κάθε μήνας είναι υπερήφανος !

Αλήθεια που τα καταφέρνει καλά ο καθένας και η καθεμία μας;

Είναι δυνατόν να είμαστε σε όλα καλοί;

Τα παιδιά κλήθηκαν να σκεφτούν κλείνοντας τα μάτια και με την υπόκρουση ήρεμης μουσικής σχεδίασαν στο χαρτί τους τον τομέα στον οποίο νιώθουν ότι τα καταφέρνουν καλύτερα !!!

 

IMG 3677 IMG 3676 IMG 3675

Η εργασία τους τοποθετήθηκε στον ατομικό φάκελο του κάθε παιδιού, δίνοντας μας χρήσιμη πληροφορία για την ηλικιακή φάση στην οποία βρίσκονται !!!

 

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ | Κατηγορία Δράσεις, Κοινωνικές, Σχ. Δράσης Συνεργασία Σχολείου Οικογένειας, Σχέδια Δράσης, Σχολικό Έτος 2023 -2024 | , στις 08-02-2024

Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών

Με πρωτοβουλία των Νηπιαγωγείων Άνοιξης μας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών με την κ. Νικάκη.

Εξαιρετικά χρήσιμα τα όσα επαναλάβαμε σε γνώση ή πρωτοακούσαμε .

Οι γονείς μάς συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία αυτή και εμείς υποσχεθήκαμε την επέκταση του σεμιναρίου.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κ. Αναγνωστοπούλου Αγγελική, Διευθύντρια του ΓΕΛ Άνοιξης για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Λυκείου.

1 2 2 2 3 2

Ενημέρωση για Επιμόρφωση στις Πρώτες Βοήθειες

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ | Κατηγορία Δράσεις, Σχ. Δράσης Συνεργασία Σχολείου Οικογένειας, Σχέδια Δράσης, Σχολικό Έτος 2023 -2024, Χωρίς κατηγορία | , στις 06-02-2024

Σεμινάριο Πρώτων βοηθειών
Τα Νηπιαγωγεία Άνοιξης διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών
🗓την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024
⏰️στις 5.00 μ.μ (ώρα προσέλευσης 4.45 μ.μ.)
📍στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Άνοιξης (Προφήτη Ηλία 16, Άνοιξη)
🔹️με Εκπαιδεύτρια-Διασώστρια την κ.Ειρήνη Νικάκη
👉Το σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες, είναι διάρκειας 2 ωρών και δίνεται βεβαίωση συμμετοχής!
⇒Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην ακόλουθη φόρμα
https://forms.gle/EHvarh3MaXUNxq6u6
✨️Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων Άνοιξης που ανέλαβαν το κόστος της επιμόρφωσης καθώς και στη Διευθύντρια του ΓΕΛ Άνοιξης για την παραχώρηση του χώρου !
Με εκτίμηση,
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
Προϊσταμένη 1ου ΝΓ Άνοιξης

 

Κοπή Βασιλόπιτας με την Ευλογία του Μητροπολίτη μας, κ. Κυρίλλου

0

Συγγραφέας: 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ | Κατηγορία Δράσεις, Σχολικό Έτος 2023 -2024, Χειμώνας, Χριστούγεννα, Χωρίς κατηγορία | , στις 02-02-2024

🔹️Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Άνοιξης είχαμε την τιμή να ευλογήσει τη Βασιλόπιτά μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, κ.Κύριλλος!
🔹️Ο Σεβασμιώτατος μετά την τελετή μάς έδωσε τα εύσημα για το σχολείο μας και την οργάνωσή του, καθως και για την άψογη συνεργασία των μικρών μαθητών και μαθητριών.
422432553 7030009027080964 4410382492337283750 n
unnamed file
🔹️Στην κοπή της πίτας μας παρευρέθηκαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου- Άνοιξη, π.Χρήστος, η Δήμαρχος του Δήμου Διονύσου, κα. Κατερίνα Μαϊχόσογλου και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Πολυχρόνης Μπαΐρακτάρης, με τους οποίους συζητήσαμε θέματα των σχολείων μας που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Δήμου και της Περιφέρειας.
422357755 7030009033747630 2728417035884127314 n 422390771 7030063380408862 6550238777970930062 n
🔹️Ευχαριστούμε για τις θερμές ευχές τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, κ. Παπαχρήστο,
🔹️τον Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου Άνοιξης για τη συνεργασία και την προσφορά της Βασιλόπιτας, καθώς και όλους τους γονείς!
🔹️Επιπλέον, δε θα ηταν δυνατόν να μην ευχαριστήσω τις συναδέρφους μου για την εξαιρετική συνεργασία μας !!!
🔹️Τέλος, σημειώνουμε ότι υπάρχουν δωράκια για τον/την μαθητή/τρία του κάθε τμήματος που έτυχε το φλουρί, χορηγία του Βιβλιοπωλείο Κυριάκης !!!
Καλή κι Ευλογημένη Χρονιά να έχουμε !!!
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση